Пређи на садржај

Пређи на садржај

 ПОГЛЕД У СВЕТ

Поглед у свет

Израел

Деца „која су рођена с телесном маном која је могла бити откривена путем ултразвука“ више не могу тужити лекаре за „медицинску грешку“, објављује Haaretz.com. Па ипак, родитељи могу подизати тужбе због „медицинске грешке“ током порођаја како би им били надокнађени „додатни трошкови за подизање хендикепираног детета и удовољавање [његовим] потребама читавог његовог живота.“

Аустралија

У Аустралији, од 10 парова, 8 живи заједно пре него што ступи у брак.

Грчка

Статистика коју је објавило грчко Министарство здравља показала је да је у тој земљи, током првих пет месеци у 2011. години, број самоубистава порастао за 40 посто у поређењу са истим периодом 2010. године. Овај пораст се подудара с почетком последње финансијске кризе.

Сједињене Државе

Према подацима Савета за заштиту природних ресурса, у Сједињеним Државама се баци скоро 40 посто хране. Примера ради, процењује се да 7 посто засађеног земљишта остане необрађено, да се 17 посто оброка послужених у ресторанима и мензама не поједе и да породице баце око 25 посто купљених намирница.

Мадагаскар

На Мадагаскару је недавно откривен најмањи камелеон на свету. Овај сићушни створ браон боје, који може бити величине до 29 милиметара, стане на врх људског нокта. Овој животињи прети опасност од истребљења зато што је њено станиште угрожено.