Пређи на садржај

Пређи на садржај

Поглед у свет

Поглед у свет

Мексички залив

Након хаварије на једној нафтној платформи априла 2010, огромне количине нафте и гаса истицале су у море скоро три месеца. Један тим стручњака је након истраживања установио да су два и по месеца након хаварије неки загађивачи нестали, то јест да их је, како они кажу, појела једна бактерија која „ужива“ у метану. Па ипак, неки стручњаци сумњају у то. Они сматрају да велика количина нафте која је истекла сада лежи на дну океана.

Русија

Према једном истраживању, 59 посто Руса између 18 и 35 година мисли да се „понекад морају погазити лична морална мерила и принципи да би се постигао успех у животу“, извештава се у новинама Россиская газета.

Перу

Неки од најстаријих икада пронађених кукурузних клипова без зрна (као што је овај који је приказан на слици) указују на то да су становници северног Перуа правили кокице и кукурузно брашно још пре најмање 3 000 година.

Италија

Лучио Соравито де Франчески, католички бискуп адријско-ровишки, рекао је да би било боље да се религиозна порука преноси „лично појединцима“ тамо где они живе. „Да бисмо показали бригу за своје стадо, треба да звонимо људима на врата, а не у црквена звона“, каже он.

Јужноафричка Република

Улична вредност носороговог рога, који се користи у медицинске сврхе, скочила је на 65 000 америчких долара по килограму. У 2011. години, ловокрадице су само у Јужноафричкој Републици убиле 448 носорога, што је највећи број до сада. У потрази за роговима, банде су обијале музеје и просторије за аукције широм Европе. Сматра се да су у опасности чак и носорози у европским зоо-вртовима.