Пређи на садржај

Пређи на садржај

’Остали сте позитивни‘

’Остали сте позитивни‘

’Остали сте позитивни‘

● Девојчица по имену Камила има анемију, неуролошке проблеме и поремећај раста. Због тога је, иако има осам година, висока свега 75 центиметара. Њени родитељи, који су Јеховини сведоци, одлучили су да је одведу на један скуп о медицинским темама који се одржавао у позоришту у њиховом граду у Аргентини. Било је присутно 500 особа, а они су сели у други ред.

У једном тренутку је доктор који је држао предавање показао на Камилу као на пример здравог детета. Не знајући ког је девојчица узраста и какво је њено здравствено стање, упитао је: „Колико има ваша беба?“

„Осам година“, рекла је њена мајка Мариса.

„Рекли сте осам месеци?“, питао је доктор.

„Не, осам година“, поновила је Мариса.

Изненађени доктор позвао је мајку с дететом да се попне на бину да би јој поставио нека питања. Након што је Мариса објаснила каква су све испитивања обављена и које су терапије испробане, доктор је рекао: „Неке мајке праве панику када њихова деца имају и само обичан грип. А ви сте, после седам година лечења и свега што сте учинили за Камилу, остали позитивни. Како сте то успели?“

Марису је то охрабрило да присутнима каже нешто о својој библијској нади у праведан нови свет у ком неће бити болести и патње, па чак ни смрти (Исаија 33:24; Откривење 21:3, 4). На крају је говорила о међународном братству Јеховиних сведока и објаснила како им међусобна љубав помаже да се изборе са изазовима и потешкоћама које живот носи са собом (Јован 13:35).

На крају програма, једна жена је пришла Мариси и замолила је да јој каже нешто више о ономе о чему је причала. Жељна знања, сложила се да проучава Библију код куће, што је могућност коју Јеховини сведоци широм света бесплатно пружају свима који искрено желе да разумеју Библију и Божју дивну намеру за људе.

[Слика на 25. страни]

Осмогодишња Камила са својом мајком Марисом