Пређи на садржај

Пређи на садржај

Шта неки кажу

Шта неки кажу

Француска.

„Јеховини сведоци су грађани који поштују законе Републике... Они не угрожавају јавни ред. Запослени су, плаћају порезе, доприносе економском напретку наше земље и учествују у добротворном раду. Задовољство је видети те људе свих раса и различитог порекла како се окупљају заједно у миру... Кад би сви били као Јеховини сведоци, полиција не би имала шта да ради“ (представник синдиката француске полиције).

Украјина.

„Јеховини сведоци васпитавају своју децу да живе по високим моралним начелима. Поучавају их да се клоне понашања, поступака, па чак и ставова који, премда се у данашњем свету сматрају нормалним, могу нашкодити деци и другима. Зато их упозоравају на опасности повезане са узимањем дроге, пушењем и злоупотребом алкохола. Они су свесни колико је важно бити поштен и вредан радник... Јеховини сведоци поучавају своју децу да развијају моралне врлине, да поштују власт, друге људе и њихову имовину, као и да буду послушна закону“ (књига The History of Religion in Ukraine, приредио професор Петро Јароцки).

Италија.

„Тридесет хиљада људи окупљених на Олимпијском стадиону пажљиво прати програм... Нема смећа, буке ни галаме. Овај призор се јуче могао видети на Олимпијском стадиону... Ниједан недоличан гест, ниједна цигарета ни бачена лименка. Само отворене Библије и људи који воде белешке, док деца мирно седе“ (новине L’Unit, извештај о конгресу Јеховиних сведока у Риму).

„Јеховини сведоци поучавају своју децу да развијају моралне врлине... и да буду послушна закону“

Русија.

„Јеховини сведоци поштују закон. Осим тога, они се придржавају високих моралних мерила... Осуђују крађу и све видове криминала, као и разузданост, пијанство и злоупотребу дроге. Подстичу све, па и своју браћу и сестре у вери, да исказују част родитељима, поштују друге  људе, буду поштени и вредни радници и да помажу сиромашнима“ (књига Религиоведение — Вероучения религий мира; В. Н., Никитин, В. Л. Обухов).

Холандија.

Људи који станују у близини Дворане Краљевства у граду Левардену послали су тамошњим Сведоцима писмо у ком је стајало: „Желимо да вам захвалимо за изванредан допринос изгледу Нордервега [Нордерског пута]. Ваши чланови су увек фино обучени и имају лепе манире. Деца су лепо васпитана, одрасли се прописно паркирају, нико не баца отпатке на улицу, а околина Дворане Краљевства је чиста и уредна. Надамо се да ћете још дуго бити наше комшије, јер нам је веома драго што сте ту.“

Мексико.

Елио Масферер, професор и истраживач који ради у Државној школи за антропологију и историју, рекао је да су Сведоци помогли људима који су „прошли кроз тешке породичне кризе као што су силовање, злостављање у породици, алкохолизам и наркоманија“. Он је рекао да учења Сведока „враћају достојанство људима чије је самопоштовање нарушено“ и омогућавају им да „живе нормалним животом, чинећи оно што је угодно Богу“ (новине Exclsior).

’Људи свих раса и различитог порекла окупљају се заједно у миру‘

Бразил.

Једне новине су известиле: „Организација Јеховиних сведока је заиста изванредна. Места на којима се одржавају њихови састанци су увек чиста. Све је одлично организовано... Након што се у неком објекту одржи њихов скуп, он је чистији него раније. Током говора влада потпуна тишина. Нико се не гура и не судара с другима. Сви показују лепе манире... То је стварно религија у којој се људи држе реда. Они знају шта значи служити Богу“ (Comrcio da Franca).

Јеховини сведоци су потпуно уверени да Створитељ најбоље зна по којим начелима људи треба да живе (Исаија 48:17, 18). Зато њему приписују заслугу када их други похвале због доброг понашања. Исус је рекао: „Тако нека ваша светлост светли пред људима, да виде ваша добра дела и славе вашег Оца који је на небесима“ (Матеј 5:16).