Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Временске прилике Желим да вам захвалим за серију чланака „Шта се дешава с временским приликама?“ (8. август 2003). Изненадила сам се када сам прочитала следећу изјаву: „Упркос свим невољама које изазивају, такви катастрофални догађаји могу бити у неку руку и корисни“. Али морала сам да се сложим с тим када сам прочитала следећу реченицу: „Они могу покренути људе да покажу љубав и бригу према својим ближњима.“ Поред катастрофалних догађаја, свакодневно се суочавамо и с другим разноразним невољама. Желим да задржим на уму чињеницу да све што се дешава, може имати и позитивну страну.

С. Т., Јапан

Пружање помоћи Прочитао сам чланак „Нешто што ниједна непогода није могла уништити“ (8. август 2003). Када видим како Јеховини сведоци реагују у ванредним ситуацијама изазваним природним катастрофама, подстакнут сам да још више ценим то што припадам овој организацији. Хвала вам што објављујете овакве чланке који нам помажу да испољавамо особине које ниједна непогода не може уништити.

М. П., Италија

Доживела сам многе катастрофе, укључујући и поплаве и земљотресе. Када је 1989. избио земљотрес, била сам у служби од врата до врата. Са мном је био један 14-годишњи дечко који је у паници почео да бежи! Зауставила сам га, и помолила се Јехови да му помогне да се смири. За неколико секунди, свуда око нас лежали су покидани електрични каблови. Људи су били у паници! И моја кућа је била оштећена — на бетонском поду појавила се велика пукотина. Али тог истог поподнева поново смо отишли у службу од врата до врата и помагали смо људима да лакше преброде ту ситуацију. Овај чланак ме је подсетио на све што сам доживела!

Б. С., Сједињене Државе

Много вам хвала што објављујете тако охрабрујуће информације попут оних из чланка „Нешто што ниједна непогода није могла уништити“. Плакала сам док сам га читала. Заиста, ниједна непогода не може уништити нашу љубав према сухришћанима и несебичну љубав према нашим ближњима.

И. А., Јапан

Злоупотреба дроге Много вам хвала за серију чланака „Дрога у породици — шта да урадите?“ (8. април 2003). Већ неко време проучавам Библију с Јеховиним сведоцима, али не могу духовно да напредујем јер још увек имам проблеме с дрогом. Након што сам прочитао оквир „Помоћ за опоравак зависника од дроге“, схватио сам да ће ми свакодневно читање Библије и примена њених начела помоћи да се ослободим те зависности. Сем тога, сазнање да Бог заиста брине о нама значајно је утицало на мене.

Р.С.А., Бразил

Деца Желим да изразим дубоку захвалност за серију чланака „Деца — да ли пребрзо одрастају?“ (22. април 2003). То је баш оно што ми је било потребно. С обзиром да сам самохрана мајка и пуновремени проповедник, мој распоред је веома захтеван. Често се питам: ’Да ли сам добра мајка? Да ли превише очекујем од своје ћерке?‘ Много ми користи када знам на чему још треба да радим. Желим да и моја ћерка и ја уживамо у њеном детињству. Премда је све што објављујете изграђујуће, чланци попут овог пружају ми велико охрабрење.

М.Д.Е., Мексико

Дете које жели да упозна Бога Имам 11 година. Прочитала сам чланак „Желим да сазнам нешто више о Јехови“ (22. април 2003). Када сам сазнала да девојчица која је старија од мене само годину дана жели да учи о Јехови, то ме је подстакло да идем у службу и сведочим другима.

Ј. Т., Јапан