Пређи на садржај

Пређи на садржај

 С НАСЛОВНЕ СТРАНЕ | ПОСТОЈЕ ЛИ ДУХОВНА БИЋА?

Можемо ли добити одговор?

Можемо ли добити одговор?

Да ли сте се и ви некада питали како изгледа свет духовних бића? Ако јесте, нисте једини. Људи већ хиљадама година спекулишу о томе. Неки верују да се тамо налазе душе предака којима треба исказивати част. Други кажу да на небу постоји рај, то јест место благостања на ком су анђели и на које одлазе душе добрих људи. А неки пак сматрају да на небу пребивају милиони богова.

С друге стране, има и оних који тврде да не можемо знати ништа о свету духовних бића, јер нико није био тамо. Међутим, то није тачно. Исус је живео на небу пре него што је дошао на земљу. Он је верским вођама у првом веку рекао: „Нисам сишао с неба да вршим своју вољу, него вољу онога који ме је послао.“ Зато је могао рећи нешто о духовном свету, као на пример: „У кући мог Оца има много станова“ (Јован 6:38; 14:2).

Исусов Отац је Бог, који се зове Јехова (Псалам 83:18). Ко би осим Јехове Бога и Исуса Христа могао боље да нам опише свет у ком живе, а који је невидљив за људске очи? Они су путем визија много тога открили неким богобојазним људима из прошлости.

У наредном чланку ћемо осмотрити визије тих људи записане у Библији. Док будете читали о њима, имајте на уму да је свет духовних бића потпуно другачији од нашег — не можемо га видети нити опипати. Да би нам га приближио, Бог га је упоредио с оним што нам је познато. Из онога што следи, сазнаћете нешто више о духовним бићима.