Пређи на садржај

Пређи на садржај

Моја религија и изворно хришћанство — има ли разлике?

Моја религија и изворно хришћанство — има ли разлике?

ДАНАС се више од две милијарде људи изјашњавају као хришћани. Дакле, скоро свака трећа особа припада некој хришћанској религији. Да ли сте и ви међу њима? У оквиру хришћанства постоји на хиљаде религиозних праваца, чија су учења и обичаји потпуно различити. Зато може бити да се ваша веровања умногоме разликују од онога у шта верује неко други ко такође каже да је хришћанин. Да ли је важно у шта верујете? Јесте, ако желите да се држите изворног хришћанства.

Први Христови следбеници су били познати као хришћани (Дела апостолска 11:26). Пошто је у то време постојала само једна хришћанска религија, био је довољан тај један назив. Сви хришћани су се држали учења и заповести оснивача хришћанства, Исуса Христа. Како је с вашом религијом? Да ли она учи исто што је Исус поучавао, у шта су и први хришћани веровали? Како да то сазнате? Постоји само један начин — да то проверите у Библији.

Размислите о следећем: Исус Христ је дубоко поштовао Божју Реч. Осудио је оне који су је обезвређивали придајући већу важност традицији (Марко 7:9-13). Према томе, можемо бити сигурни да су Исусови прави следбеници заснивали своја веровања на Библији. Добро је да се сваки хришћанин пита: „Да ли су учења моје цркве у сагласности с Библијом?“ Да бисте добили одговор на то питање, најбоље је да и сами упоредите та учења са оним што стоји у Библији.

Исус је рекао да се они који желе да служе Богу морају држати истине, која се налази у Библији (Јован 4:24; 17:17). Апостол Павле је рекао да наше спасење зависи од тога да ли знамо истину (1. Тимотеју 2:4). Дакле, веома је важно да оно у шта верујемо потиче из Библије. У питању је наш живот!

КАКО ПРЕИСПИТАТИ СВОЈА ВЕРОВАЊА

Позивамо вас да обратите пажњу на то како Библија одговара на шест питања у табели. Прочитајте наведене стихове и размислите о одговорима. Затим се питајте: „Да ли то исто учи и моја црква?“

То ће вам помоћи да процените има ли разлике између ваше религије и изворног хришћанства. Да ли бисте хтели да и друга учења ваше цркве упоредите са Библијом? Јеховиним сведоцима ће бити драго да вам помогну у томе. Слободно затражите библијски курс или посетите наш веб-сајт jw.org.