Пређи на садржај

Пређи на садржај

С НАСЛОВНЕ СТРАНЕ | ОПСТАНАК БИБЛИЈЕ

Зашто је Библија опстала

Зашто је Библија опстала

Библија је сачувана и због тога је данас можемо читати. Када изаберете добар превод, можете бити сигурни да у рукама држите веран препис изворних списа. * Како то да је Библија опстала и поред тога што је писана на пропадљивим материјалима, упркос жестоким противницима и покушајима кривотворења — о чему можемо чути невероватне приче? Зашто је ова књига толико посебна?

„Сада сам уверен да је Библија дар од Бога“

Многи који читају и проучавају Библију дошли су до истог закључка као и апостол Павле, који је написао: „Све је Писмо надахнуто од Бога“ (2. Тимотеју 3:16). Они верују да је Библија све преживела зато што је Божја Реч и зато што се Бог побринуо да она опстане. Фајзал, човек ког смо цитирали у уводном чланку, на крају је одлучио да то испита тако што је проучавао Библију. Изненадило га је оно што је открио. Убрзо је увидео да се у Библији уопште не налазе многа учења хришћанских цркава. Поред тога, дирнуло га је оно што је из ње сазнао о томе шта Бог планира да учини на земљи.

„Сада сам уверен да је Библија дар од Бога“, рекао је. „На крају крајева, ако је Бог могао да створи читав свемир, зар нема моћ и да да̂ човечанству једну књигу и сачува је? Тврдити другачије било би исто што и тврдити да је Бог неспособан! А ко сам ја да кажем да Свемоћни није у стању да нешто уради?“ (Исаија 40:8).

^ одл. 3 Видети чланак „Како изабрати добар превод Светог писма?“, у издању овог часописа од 1. маја 2008.