Пређи на садржај

Пређи на садржај

Прави живот није само сан

Прави живот није само сан

ЖИВОТ данас није онакав каквог га је Бог замислио. Бог је желео да га људи поштују као свог Створитеља, попут њега воле друге и уживају у животу под његовим окриљем. Сложно би радили све, подизали своје породице, долазили до нових открића и земљу би постепено претворили у рај.

ОНО ШТО ЈЕ БОГ НАУМИО ОН ЋЕ И ОСТВАРИТИ

  • Прекинуће „ратове до краја земље“. (Псалам 46:9)

  • Доћи ће „време [...] да се униште они који земљу уништавају“. (Откривење 11:18)

  • „Нико од становника неће рећи: ’Болестан сам.‘“ (Исаија 33:24)

  • „Моји ће изабраници уживати у плодовима својих руку.“ (Исаија 65:22)

Како ће се та пророчанства испунити? Бог је свог Сина, Исуса, поставио за Краља да с неба влада земљом. Библија његову владавину назива Божјим Краљевством (Данило 2:44). За Исуса се каже: „Јехова Бог даће му престо [...] и он ће владати као краљ“ (Лука 1:32, 33).

Док је био на земљи, Исус је чинио многа чуда која показују да ће кад буде владао људи живети много боље него данас.

ИСУС ЈЕ ВЕЋ ПОКАЗАО ШТА ЋЕ УЧИНИТИ ЗА ПОСЛУШНЕ ЉУДЕ

  • Исус је лечио све болести, чиме је показао да је у стању да све људе учини здравима. (Матеј 9:35)

  • Умирио је море и тиме показао да ће штитити људе држећи природне силе под контролом. (Марко 4:36-39)

  • Нахранио је на хиљаде и тиме показао да ће сви имати све што им треба за живот. (Марко 6:41-44)

  • Претворио је воду у вино на једној свадби, што показује да ће омогућити људима да уживају у животу. (Јован 2:7-11)

Како можеш освојити живот који Бог припрема за оне који га воле? Треба да кренеш једним путем. Према Библији, то је „пут који води у живот и мало је оних који га налазе“ (Матеј 7:14).

КАКО НАЋИ ПУТ КОЈИ ВОДИ У БОЉИ ЖИВОТ?

Шта је пут који води у живот? Бог је рекао: „Ја, Јехова, ја сам твој Бог, који те учи за твоје добро и који те води путем којим треба да идеш“ (Исаија 48:17). Послушност Богу је пут до бољег живота.

 Исус је рекао: „Ја сам пут и истина и живот“ (Јован 14:6). Када прихватамо истине којима је Исус учио људе и када следимо његов пример, постајемо блискији с Богом и задовољнији животом.

Како наћи пут који води у живот? Има много религија, али Исус је упозорио људе: „Неће свако ко ми говори: ’Господе, Господе‘, ући у небеско краљевство, него онај ко врши вољу мог Оца који је на небесима“ (Матеј 7:21). Још је рекао: „Препознаћете их по њиховим плодовима“ (Матеј 7:16). Библија ти може помоћи да у мноштву лажних религија утврдиш која је права (Јован 17:17).

Како ићи путем живота? Треба да сазнамо одговоре на питања о нашем Творцу. Ко је он? Како се зове? Какав је? Шта ради? Шта жели да ми радимо? *

Бог није желео да људи само раде, једу, уживају у разоноди и подижу породицу. Желео је да га упознају и буду му пријатељи. Тиме што смо му послушни, показујемо да га волимо. Исус је рекао: „А да би добили вечни живот, треба да добро упознају тебе, јединог истинитог Бога“ (Јован 17:3).

БОГ НАС ПРЕКО БИБЛИЈЕ УЧИ ЗА НАШЕ ДОБРО. (ИСАИЈА 48:17)

КРЕНИТЕ ПУТЕМ ЖИВОТА

Да би неко постао Божји пријатељ, можда ће морати да нешто мења у животу. Иако то није лако, нема разлога за страх. Нешто најбоље што човек може да уради јесте да крене путем живота. Јеховини сведоци ће вам врло радо помоћи да путем бесплатног библијског курса добијете одговоре на питања о Богу, у време и на месту које вама највише одговара. Можете нам се обратити преко веб-сајта www.jw.org.