Пређи на садржај

Пређи на садржај

Шта ће Божје Краљевство постићи?

Шта ће Божје Краљевство постићи?

Исус је учио своје следбенике да се моле да дође Божје Краљевство. Он је знао да тешко стање на земљи није Божја воља и да је његово Краљевство једина власт која то може поправити. Шта ће Божје Краљевство постићи?

ШТА ЈЕ БОЖЈЕ КРАЉЕВСТВО ВЕЋ ПОСТИГЛО?

У прошлом чланку смо анализирали Исусов знак по ком ће моћи да се препозна када је он почео да влада као Краљ на небу.

Исус је искористио своју краљевску власт како би протерао Сатану и његове демоне с неба. Дозвољено им је да утичу само на земљу и зато је стање у свету од 1914. толико лоше (Откривење 12:7, 9).

Упркос томе што је стање у свету све горе, људи већ данас могу да виде Исуса на делу као Краља Божјег Краљевства. Захваљујући међународном библијском образовном програму који је Исус прорекао, многи уче како да у свом животу примењују библијска начела (Исаија 2:2-4). Милиони су се променили и стекли добре радне навике, постали бољи према члановима своје породице и умеју да уживају у материјалним стварима, а да им не робују. Све то им већ данас много значи и уједно им помаже да постану људи какве Бог жели да живе на земљи.

СЛЕДЕЋИ КОРАК БОЖЈЕГ КРАЉЕВСТВА

Премда Исус већ влада на небу, на земљи и даље владају људи. Али Бог је Исусу дао следећу заповест: „Иди међу непријатеље своје и покори их!“ (Псалам 110:2). Исус ће ускоро потпуно поразити своје непријатеље и уједно донети олакшање свима који су послушни Богу.

Током тог раздобља, Божје Краљевство ће урадити следеће:

  • Уништиће лажне религије. Оне су тлачиле људе и држале их у заблуди, али тога више неће бити. У Библији су лажне религије представљене као блудница. Њихово уништење изненадиће многе (Откривење 17:15, 16).

  • Окончаће људске власти. Божје Краљевство ће предузети акцију којом ће уништити све људске власти (Откривење 19:15, 17, 18).

  • Уклониће зле људе. Шта ће бити с онима који намерно чине зло и не желе да слушају Бога? Библија каже: „Зли ће бити истребљени са земље“ (Пословице 2:22).

  • Елиминисаће утицај Сатане и демона. Они више неће моћи да заводе народе (Откривење 20:3, 10).

Како ће се све ово одразити на оне који подржавају Божје Краљевство?

ШТА ЋЕ БОЖЈЕ КРАЉЕВСТВО УРАДИТИ ЗА ЉУДЕ?

Када буде владао с неба, Исус ће постићи неупоредиво више него што би то могао иједан људски владар. Њему ће помагати 144 000 сувладара који потичу са земље (Откривење 5:9, 10; 14:1, 3). Он ће се побринути да се на земљи врши Божја воља. Ево шта ће се између осталог променити:

  • Више неће бити болести и смрти. „Нико од становника неће рећи: ’Болестан сам.‘“ „Смрти више неће бити“ (Исаија 33:24; Откривење 21:4).

  • Владаће прави мир и сигурност. „Велики ће мир имати твоји синови“ и „свако ће седети под својом лозом и под својом смоквом и нико их неће плашити“ (Исаија 54:13; Михеј 4:4).

  • Сви ће имати леп посао. „Моји ће изабраници уживати у плодовима својих руку. Неће се узалуд трудити“ (Исаија 65:22, 23).

  • Еколошки проблеми ће бити решени. „Радоваће се пустиња и безводни крај, веселиће се пуста земља и процветаће као шафран“ (Исаија 35:1).

  • Сви ће учити о Богу захваљујући чему ће имати прилику да живе вечно. „Да би добили вечни живот, треба да добро упознају тебе, јединог истинитог Бога, и онога кога си послао, Исуса Христа“ (Јован 17:3).

Бог жели да будете међу онима који ће живети у таквом свету (Исаија 48:18). У следећем чланку ћемо видети шта већ данас можемо урадити како бисмо дочекали тако дивну будућност.