Пређи на садржај

Пређи на садржај

 С НАСЛОВНЕ СТРАНЕ | НАЈВЕЋИ ДАР КОЈИ НАМ ЈЕ БОГ ДАО

Да ли сте захвални за Божји највећи дар?

Да ли сте захвални за Божји највећи дар?

„Христова љубав нас покреће [...] Он је умро за све да они који живе не живе више за себе, него за њега који је умро за њих.“ (2. Коринћанима 5:14, 15)

КАДА неко учини нешто за нас, треба да будемо захвални. Примера ради, Исус је једном приликом излечио десет мушкараца од мучне болести за коју у то време није било лека. Само један од њих се вратио „славећи Бога на сав глас“. Исус га је упитао: „Зар се нису очистила десеторица? Где су онда остала деветорица?“ (Лука 17:12-17). Поука је јасна: Веома брзо можемо заборавити оно што су други урадили за нас.

Исусова откупна жртва је јединствени дар. Како можемо показати да смо захвални за њега?

  • Упознајте оног ко је дао тај дар. Иако је Исус дао свој живот за људе, не значи да сви аутоматски добијају вечни живот. Исус је у молитви Богу рекао: „Да би добили вечни живот, треба да добро упознају тебе, јединог истинитог Бога, и онога кога си послао, Исуса Христа“ (Јован 17:3). Ако бисте сазнали да вам је неко спасао живот још као детету, зар не бисте желели да упознате тог човека и питате га зашто је то учинио? Јехова Бог нам је обезбедио откуп и пружио шансу да у будућности будемо спасени. Он жели да га упознамо и да му будемо  пријатељи. То потврђују следеће речи из Библије: „Приближите се Богу, и он ће се приближити вама“ (Јаковљева 4:8).

  • Покажите да верујете у откупну жртву. „Ко исказује веру у Сина, има вечни живот“ (Јован 3:36). Дакле, треба да својим делима покажемо да имамо веру (Јаковљева 2:17). Како то можемо учинити? Најпре треба да сазнамо шта се Богу допада, а шта не, а онда и да живимо по томе. * Такође треба да се молимо Богу за опроштај греха и чисту савест. Ако показујете да верујете у откупну жртву, чека вас предивна будућност, када ће сви људи живети у миру и сигурности (Јеврејима 11:1).

  • Присуствујте обележавању Исусове смрти. Исус је увео једну свечаност и рекао својим ученицима да је одржавају сваке године како би се сећали његове смрти. Рекао је: „Чините ово мени на спомен“ (Лука 22:19). Јеховини сведоци ће се у уторак, 11. априла 2017, у вечерњим часовима окупити како би одржали ту свечаност. Биће одржан један библијски говор у ком ће бити објашњено зашто је Исусова смрт толико важна и шта све можемо добити захваљујући њој. Програм ће трајати отприлике један сат. Прошле године је тој свечаности присуствовало око 20 милиона људи. Позивамо вас да нам се ове године придружите.

^ одл. 7 Најбољи начин да упознате Бога јесте да проучавате његову Реч, Библију. У томе ће вам радо помоћи неко од Јеховиних сведока. Можете им се обратити лично или путем веб-сајта jw.org.