Пређи на садржај

Пређи на садржај

Колико нам значи познавање Бога?

Колико нам значи познавање Бога?

До сада смо већ осмотрили доста тога што нам помаже да одговоримо на питање: Ко је Бог? Најпре смо из Библије сазнали да се он зове Јехова и да је његова најистакнутија особина љубав. Такође смо видели шта је до сада учинио и шта ће у будућности учинити за људе. Има још много тога што се може сазнати о Богу. Међутим, можда се питате од каквог је то значаја за вас.

Јехова обећава: „Ако га будеш тражио, даће ти да га нађеш“ (1. Летописа 28:9). Дакле, ако будемо тражили Јехову Бога, моћи ћемо да га упознамо и да будемо блиски с њим, што је заиста диван дар (Псалам 25:14). Шта нас још очекује ако постанемо његови пријатељи?

Права срећа. Јехова је описан као срећан Бог (1. Тимотеју 1:11). Ако постанемо блиски с њим и трудимо се да поступамо попут њега, можемо бити истински срећни. То ће свакако бити добро за нас у емоционалном, менталном и физичком погледу (Псалам 33:12). Такође ћемо моћи да водимо испуњен живот тако што ћемо неговати корисне навике и добре односе с другима, а клонити се штетних навика и поступака. Заиста имамо много разлога да се сложимо с писцем једног псалма, који је рекао: „Мени је добро бити близу Бога“ (Псалам 73:28).

Љубав и брига. Јехова је обећао својим слугама: „Саветоваћу те, око ће моје бити на теби“ (Псалам 32:8). То значи да он поклања пажњу сваком свом слузи и даје му тачно оно што му је потребно (Псалам 139:1, 2). Особа која добро познаје Јехову запажа да је он увек ту и да брине о њој.

Дивна будућност. Поред тога што нам већ сада помаже да имамо срећан живот, Јехова Бог нам пружа и дивну будућност (Исаија 48:17, 18). Библија каже: „Да би добили вечни живот, треба да добро упознају тебе, јединог истинитог Бога, и онога кога си послао, Исуса Христа“ (Јован 17:3). У овим тешким временима, нада коју нам Бог даје могла би се упоредити са сидром које нам помаже да се осећамо „сигурно и чврсто“ (Јеврејима 6:19).

Ово су само неки од многих важних разлога због којих би требало да боље упознамо Бога и постанемо блиски с њим. Јеховини сведоци ће вам радо пружити више информација о томе, а можете и посетити наш веб-сајт, jw.org.