Пређи на садржај

Пређи на садржај

Божја обећања која пружају праву наду за будућност

Божја обећања која пружају праву наду за будућност

Бог је обећао да ће у блиској будућности доћи до великих промена. Он ће окончати патњу и омогућити људима да воде срећан и испуњен живот на земљи (Псалам 37:11). Зашто можемо веровати да ће се ово обећање испунити? Зато што „Бог није човек па да лаже“ (Бројеви 23:19). Погледајмо само неке од добрих ствари које ће наш Створитељ ускоро учинити.

Бог ће уклонити зле људе

„Кад зли ничу као коров и цветају сви који чине зло, то је зато да би заувек били уништени“ (ПСАЛАМ 92:7).

Као што смо видели у претходном чланку, све је више лоших ствари. То нимало не треба да нас чуди јер је у Светом писму у 2. Тимотеју 3:1-5 проречено да ће „у последњим данима“ људи бити нарочито зли. О којим последњим данима се ради? О последњим данима овог света и људи који не желе да живе по Божјим праведним мерилима. Бог ће ускоро уништити све оне који не желе да се промене и који чине зло. На земљи ће тада живети само добри људи, то јест они који су послушни Богу. „Праведници ће поседовати земљу и заувек ће живети на њој“ (Псалам 37:29).

Бог ће уништити Сатану

„Бог који даје мир ускоро ће [...] здробити Сатану“ (РИМЉАНИМА 16:20).

Када злих више не буде, укључујући Сатану и његове демоне, на земљи ће владати мир. Наш Створитељ обећава: „Нико [вас] неће плашити“ (Михеј 4:4).

Више неће бити болести и смрти

„[Бог] ће обрисати сваку сузу с њихових очију и више неће бити смрти. Неће више бити ни туге, ни јаука, ни бола“ (ОТКРИВЕЊЕ 21:3, 4).

Болести и патње више неће бити јер ће Бог поправити сву штету коју су нам нанели Сатана, Адам и Ева, као и сву штету која је настала као последица наше несавршености. Зато „више неће бити смрти“. Људи који воле и слушају Створитеља живеће вечно. Где ће то бити?

Бог ће земљу претворити у рај

„Радоваће се пустиња и сасушена земља, веселиће се пустош и процветаће као шафран“ (ИСАИЈА 35:1).

Када Бог буде уништио зле, цела земља ће постати рај. Биће много прелепих паркова и вртова и земља ће давати обиље хране (Псалам 72:16). Океани, језера и реке биће чисти и врвеће од живота. Реч „загађење“ можда више неће ни постојати! Свако ће имати своју кућу. Никада више неће бити бескућника нити ће ико бити гладан или сиромашан (Исаија 65:21, 22).

Бог ће мртве вратити у живот

„Бог [ће] ускрснути и праведнике и неправеднике“ (ДЕЛА АПОСТОЛСКА 24:15).

Да ли бисте волели поново да видите своје вољене који су умрли? Свемоћни Бог ће их вратити у живот, то јест ускрснути, у рају на земљи. Замислите само колико ћете бити срећни када се поново будете видели! Зашто можемо бити сигурни да ће се то стварно десити? Зато што је у Светом писму забележено да су неки људи и деца били враћени у живот. Штавише, Исус је ускрсавао мртве и то често наочиглед многих сведока (Лука 8:49-56; Јован 11:11-14, 38-44).