Пређи на садржај

Пређи на садржај

 НАЈВАЖНИЈИ ДОГАЂАЈИ ИЗ ПРОШЛЕ ГОДИНЕ

Посвећење подружница

Посвећење подружница

Јеховини сведоци у Кореји су 20. октобра 2012. имали велики разлог за радост. Наиме, посветили су реновиране и новоизграђене објекте своје нове подружнице. То је била одлична прилика и да се осврну на 100 година постојања Јеховиних сведока у овој земљи. Штавише, 2012. број објавитеља је први пут премашио 100 000. Отприлике 1 200 добровољаца из Кореје и 239 међународних слугу за градњу и добровољаца из девет других земаља радило је на изградњи нове стамбене зграде, штампарије, студија за аудио и видео пројекте и радионице за поправку возила. Поред тога, потпуно су реновирали већину постојећих објеката.

 Члан Водећег тела Ентони Морис одржао је подстицајан говор за посвећење пред 3 037 браће и сестара. Сутрадан је у једној сали одржан посебан састанак, а више од 1 300 скупштина у Кореји пратило је програм преко интернета. Укупно 115 782 Јеховина сведока и заинтересованих особа уживало је у овој духовној гозби.

Јеховини сведоци у Либерији ће дуго памтити 9. март 2013. по једном значајном догађају у својој историји. Гости из 11 земаља су дошли на посвећење реновиране и проширене подружнице. Сви су били узбуђени што могу слушати говор брата Гаја Пирса, једног од чланова Водећег тела. Планирана градња је због грађанског рата одлагана више од десет година. Али дошло је време да се подружница прошири, тако да је припојено суседно имање које је побуњеничка војска користила као скровиште и избеглички  логор. Бетелска породица која броји 51 члана сада има зграду са 35 станова, реновирану зграду с канцеларијама, ново складиште, нову зграду за Одељење за одржавање, као и нову кухињу и трпезарију.

Народ Грузије је срдачан и воли духовне ствари. Након распада Совјетског Савеза дошло је до скока у броју објавитеља, а затим је уследило жестоко прогонство. Сада се противљење углавном стишало и 6. априла 2013. објавитељи у Грузији су се радовали једном посебном скупу. Брат из Водећег тела, Дејвид Сплејн, одржао је говор за посвећење реновиране и проширене подружнице, Конгресне дворане и објекта у ком ће се одржавати библијске школе — Школа за објавитеље Краљевства и Школа за путујуће надгледнике и њихове супруге. Програму за посвећење је присуствовало укупно 338 особа из 24 земље заједно са 800 грузијских Сведока.

Грузија

Сутрадан је 15 200 људи уживало у посебном говору брата Сплејна. Говор се путем аудио и видео везе преносио скупштинама широм Грузије. Многи су били дубоко дирнути. Један млади брат је рекао: „Сад знам како ће бити у новом свету.“

Дана 29. јуна 2013. посвећена је нова бетелска двоспратна зграда с канцеларијама у Јангону, у Мјанмару. Члан Водећег тела Гај Пирс одржао је говор за посвећење пред 1 013 људи, међу којима су били и гости из још 11 земаља. Било је организовано да нека овдашња браћа и сестре дочекају те госте на Међународном аеродрому у Јангону. Том приликом им је пришао један човек из земље у којој су Јеховини сведоци под  забраном. Показао је на транспаренте: „Јеховини сведоци, добродошли!“, и питао: „Дочекујете сведоке за неки судски случај?“ „Не, дочекујемо наше пријатеље“, одговорили су му. „А ко је Јехова?“, питао је човек. Браћа и сестре су му, наравно, дала лепо сведочанство. Сутрадан, након посвећења, одржан је посебан састанак у једном конгресном центру где је брат Пирс говорио на тему „Служи Јехови разборитог срца“. Програм је телефонском везом преношен на шест других локација широм Мјанмара, захваљујући чему га је чуло укупно 2 963 особе. Један од возача аутобуса који је тамошњу браћу и сестре возио на посебан састанак у Јангону, рекао је: „Приметио сам да се ви сасвим разликујете од припадника других религија. Културни сте, пристојно се облачите и врло сте љубазни. Већ годинама возим различите групе људи, али тако фине људе још никада нисам срео!“

Мјанмар: Браћа дочекују оне који су дошли на посвећење

 За Јеховине верне слуге у Молдавији је среда, 3. јул 2013. био радостан дан. Стивен Лет, један од чланова Водећег тела, одржао је говор за посвећење проширених објеката подружнице. Реч је о двоспратној згради у којој се налази складиште за литературу и десет станова, као и о Дворани Краљевства на спрат коју користи седам скупштина. Тридесет три члана бетелске породице радосно су дочекали госте из Ирске, Немачке, Румуније, Русије, Сједињених Држава, Украјине и Холандије. Међу присутнима су била браћа и сестре која су верно служила Јехови под забраном. Неки од њих су учествовали у умножавању и преношењу литературе тих година. Било је и оних који су с родитељима били прогнани у Сибир у време када су власти у бившем Совјетском Савезу покушавале да затру Јеховине сведоке. У недељу је брат Лет одржао упечатљив говор који је био превођен на румунски и руски. Присутно је било 14 705 особа, што је било највеће окупљање Јеховиних сведока икад одржано у Молдавији.

Молите се, не одустајте

Исус нас је подстакао да се ’молимо и да не одустајемо‘ од тога (Лука 18:1). Када се молиш, твоја нада бива све јача. Зато се ’непрестано моли‘ и ’устрај у молитви‘ (1. Сол. 5:17; Римљ. 12:12). Тако ће те ’Бог мира опремити сваким добром да вршиш његову вољу и преко Исуса Христа ће чинити у теби оно што му је угодно‘ (Јевр. 13:20, 21).