Пређи на садржај

Пређи на садржај

 НАЈВАЖНИЈИ ДОГАЂАЈИ ИЗ ПРОШЛЕ ГОДИНЕ

JW.ORG — „сведочанство свим народима“

JW.ORG — „сведочанство свим народима“

Исус је рекао: „Ова добра вест о краљевству проповедаће се по целом свету за сведочанство свим народима, и тада ће доћи крај“ (Мат. 24:14). Нема сумње да је наш сајт, jw.org, одлично средство да се с добром вешћу стигне до ’свих народа‘ за ово кратко време које је преостало до краја.

Док је један брачни пар мисионара на Соломоновим острвима проповедао у једном приморском рибарском селу срели су четири старија човека. Пошто су приметили да имају мобилне телефоне, питали су их да ли користе интернет. Када су добили потврдан одговор, показали су им како да оду на наш сајт, како да пронађу свој језик, да  преузму часописе и Библију и да дођу до материјала намењеног породицама и деци. Када у служби проповедања наиђу на децу, овај пар воли да им пусти песму Моли се увек. Једанпут су је пустили групи деце након чега су она сва срећна отрчала у оближњу џунглу и даље певајући ту песму.

Улан Батор, Монголија

Сада ћемо навести само нека од многих писама која су стигла у наше главно седиште у Њујорку.

„Мој супруг и ја смо се преселили у Мексико и почели да учимо шпански како бисмо могли проповедати људима тамо. Сваки пут када посетим наш сајт, захвалим Јехови што могу да слушам снимке на шпанском и тако учим тај језик. На сајту има толико тога: часописа, књига, музике и драма, и то на толико много језика. Хвала вам за одличан посао који обављате. Стварно вас волим и ценим.“ (Д. Х., Мексико)

„Ја сам скоро потпуно слепа. Волим ваш сајт зато што се на њему налази много снимака које могу да слушам. Пишем вам да бих вас подржала у томе што све више књига, брошура и другог штампаног материјала пребацујете у MP3 формат (аудио-фајлове), зато што их тако могу слушати током целог дана.“ (К. Г., Сједињене Државе)

„Волим ваш сајт! Тако је прегледан. У мени ствара жељу да још више проучавам и да се још више залажем у служби проповедања. Имам 72 године, крштена сам 47 година, служим као пионир преко 30 година, мајка сам деветоро крштене деце и имам 16 унучића и 3 праунучета. У нашој  породици сада има четири генерације општих пионира. Захвална сам Јехови за ову духовну храну коју нам даје у право време.“ (М. Т., Сједињене Државе)

„Откуцало је четири сата после поноћи док вам пишем ово писмо. Многе ноћи проведем будан јер имам мултипле-склерозу и још неке тегобе, као и многа наша драга браћа и сестре широм света. Јехова увек брине за нашу духовност. То је разлог зашто желим да вам захвалим за ваш труд. Волим да стварам слике у глави и зато ми се веома допада изглед нашег сајта. Графикони, кратки филмови и слике заједно са оштроумним коментарима доприносе јасноћи информација које износите.“ (Б. Б., Нови Зеланд)

„Пишем вам да бих изразио захвалност за оно што радите. Радим као лекар у једном забаченом делу Шри Ланке и зато не могу да добијам часописе на свом језику, али захваљујући вашем сајту  могу и сам да их преузимам. Ваш сајт је један од најбољих Јеховиних дарова људима попут мене.“ (Н. Ф., Шри Ланка)

„Овим писмом желим да вам захвалим што се трудите да помогнете људима да упознају Јехову. Молим вас, немојте престати да постављате филмове на ваш сајт. Они помажу мојој породици да реши проблеме. Највише ми се свиђа анимација Како без песница победити насилника. Хвала вам још једном за ваш труд.“ (Ј. С., 9 година, Сједињене Државе)

„Желим да захвалим вама и Јехови за духовну храну коју имамо. Ваш сајт ми је много помогао, посебно део за тинејџере. Свиђа ми се и серија Буди Јеховин пријатељ. Имам три млађе сестре и могу да видим како тај материјал лепо утиче на њих. Иако смо далеко од вас, део смо међународног братства које повезује љубав према Јехови. Хвала вам.“ (А. Б., Перу)