Пређи на садржај

Пређи на садржај

5. ДЕО

Шта можете очекивати на нашим састанцима?

Шта можете очекивати на нашим састанцима?

Аргентина

Сијера Леоне

Белгија

Малезија

Многи више не одлазе у цркву јер тамо нису добили одговоре на важна питања, а ни утеху. Зашто би онда требало да присуствујете састанцима које одржавају Јеховини сведоци? Шта на њима можете очекивати?

Упознаћете срдачне и пријатне људе. Хришћани у првом веку су били организовани у скупштине и одржавали су састанке на којима су славили Бога, проучавали свете списе и храбрили једни друге (Јеврејима 10:24, 25). У тако лепој атмосфери били су окружени правим пријатељима — својом духовном браћом и сестрама (2. Солуњанима 1:3; 3. Јованова 14). Ми поступамо по узору на њих и осећамо сличну радост.

Сазнаћете како можете примењивати библијска начела. Као и у библијско време, састанцима присуствују мушкарци, жене и деца. Духовно зрела браћа нам помажу да разумемо како да у свакодневном животу примењујемо библијска начела (Поновљени закони 31:12; Немија 8:8). Сви присутни имају прилику да изразе своју наду тако што учествују у давању коментара током разматрања неког материјала и тако што певају хвалоспеве Богу (Јеврејима 10:23).

Ојачаћете своју веру у Бога. Апостол Павле је члановима једне скупштине у првом веку рекао: „Чезнем да вас видим [...] да се узајамно охрабримо, ја вашом вером, а ви мојом“ (Римљанима 1:11, 12). Захваљујући састанцима, имамо прилику да редовно будемо у друштву суверника, што јача нашу веру и решеност да живимо у складу с библијским начелима.

Зашто не бисте дошли на наш следећи састанак и сами се уверили у све то? Биће нам драго да дођете. Улаз је слободан и нема скупљања прилога.

  • По ком узору су данас организовани наши састанци?

  • Како нам користе наши састанци?