Пређи на садржај

Пређи на садржај

10. ДЕО

Шта је породично проучавање?

Шта је породично проучавање?

Јужна Кореја

Бразил

Аустралија

Гвинеја

Како у прошлости, тако и данас, Јехова жели да чланови сваке породице проводе време заједно, како би постали приснији с њим и једни с другима (Поновљени закони 6:6, 7). Зато Јеховини сведоци сваке седмице издвајају време да би у опуштеној атмосфери, у кругу породице, разговарали о духовним стварима у складу са својим потребама. Чак и ако живите сами, то време може бити добра прилика да по сопственом избору проучавате нешто из Библије.

То је време да се приближите Јехови. „Приближите се Богу, и он ће се приближити вама“ (Јаковљева 4:8). Јехову ћемо још боље упознати када са страница његове писане Речи сазнамо детаље о његовим особинама и поступцима. Једноставан начин да започнете породично проучавање може бити да наглас читате Библију, можда према седмичном распореду за састанак Хришћански живот и служба проповедања. Сваки члан породице може да прочита по један део, а затим свако може да прокоментарише шта је ново сазнао.

То је време да се зближите са члановима породице. Породично проучавање Библије доприноси томе да везе између мужа и жене, као и између родитеља и деце, буду све јаче. То треба да буде прилика којој ће се сви радовати. У зависности од узраста деце, родитељи треба да изаберу неке практичне теме о којима ће разговарати, при чему можда могу користити чланке из Стражарске куле и Пробудите се! или са нашег веб-сајта jw.org. Можете разговарати о неком проблему који деца имају у школи и о томе како да га реше. Зашто не погледате неку емисију на нашој телевизији (tv.jw.org) и затим поразговарате о томе? Можете вежбати песме које ће се певати на састанцима те седмице и припремити неко мало послужење после породичног проучавања.

То време које сваке седмице издвајате да бисте заједно славили Јехову помоћи ће свима у породици да уживају у проучавању Божје Речи, а Јехова ће сигурно благословити ваш труд (Псалам 1:1-3).

  • Зашто издвајамо време за породично проучавање?

  • Како се родитељи могу потрудити да током породичног проучавања свима буде пријатно?