Пређи на садржај

Пређи на садржај

12. ДЕО

Како је организовано наше дело проповедања?

Како је организовано наше дело проповедања?

Шпанија

Белорусија

Хонгконг

Перу

Исус је нешто пре своје смрти рекао: „Ова добра вест о краљевству проповедаће се по целом свету за сведочанство свим народима, и тада ће доћи крај“ (Матеј 24:14). Али како ће се то дело проповедања обавити у светским размерама? По узору на оно што је Исус радио док је био на земљи (Лука 8:1).

Трудимо се да пронађемо људе код куће. Исус је поучио своје ученике да проповедају добру вест од куће до куће (Матеј 10:11-13; Дела апостолска 5:42; 20:20). Ти проповедници у првом веку добили су подручја на којима ће проповедати (Матеј 10:5, 6; 2. Коринћанима 10:13). Слично је и данас. Наше дело проповедања је добро организовано и свака скупштина има своје подручје. Захваљујући томе можемо извршити Исусову заповест да „проповедамо народу и да темељно сведочимо“ (Дела апостолска 10:42).

Сведочимо људима где год их има. Исус нам је оставио пример и тиме што је сведочио на јавним местима, рецимо поред мора или на градским бунарима (Марко 4:1; Јован 4:5-15). И ми се трудимо да разговарамо с људима о Библији где год је то могуће — на улици, на њиховим радним местима, у парковима или преко телефона. Кад имамо прилику, сведочимо и нашим комшијама, колегама на послу, школским друговима и рођацима. Захваљујући таквом труду милиони људи широм света могу чути „добру вест о спасењу“ (Псалам 96:2).

Имате ли на уму некога коме бисте желели да пренесете добру вест о Божјем Краљевству и да му објасните како она може утицати на његову будућност? Ту поруку која улива наду немојте задржати само за себе. Пренесите је другима чим вам се укаже прилика за то!

  • Која „добра вест“ се мора проповедати?

  • Како Јеховини сведоци опонашају Исуса у служби проповедања?