Пређи на садржај

Пређи на садржај

11. ДЕО

Зашто одржавамо велике скупове?

Зашто одржавамо велике скупове?

Мексико

Немачка

Боцвана

Никарагва

Италија

Зашто ови људи изгледају тако срећно? Они се налазе на једном од наших већих скупова. Попут Божјих слугу у прошлости, који су слушали заповест да се окупљају три пута годишње, и ми се радујемо таквим великим скуповима (Поновљени закони 16:16). Сваке године имамо два једнодневна покрајинска састанка и тродневни регионални конгрес. Зашто је корисно да будемо на тим скуповима?

На њима јачамо јединство с нашом браћом и сестрама. Баш као што су се Израелци радовали када су славили Јехову „усред окупљеног мноштва“, и ми смо срећни што можемо да га славимо у тим посебним приликама (Псалам 26:12; 111:1). Тада можемо упознати Сведоке из других скупштина или чак из других земаља. Подневну паузу можемо провести заједно уз неки лагани оброк, што додатно доприноси лепој атмосфери међу суверницима (Дела апостолска 2:42). На тим скуповима видимо на делу љубав која уједињује ’сву нашу браћу‘ широм света (1. Петрова 2:17).

Они доприносе нашем духовном напретку. Израелцима је користило што су „разумели речи“ из светих списа које су им биле објављене (Немија 8:8, 12). Ми такође ценимо библијску поуку коју добијамо на нашим скуповима. Сви делови програма се заснивају на Светом писму. Посредством занимљивих предавања, серија говора или приказа ситуација које су се заиста догодиле, учимо се како да у свом животу вршимо Божју вољу. Охрабрени смо кад чујемо како други успешно излазе на крај с проблемима које као прави хришћани имамо у овим тешким временима. На регионалним конгресима, костимиране драме нам приближавају догађаје забележене у Библији и пружају практичне поуке. На сваком већем скупу организује се и крштење за оне који тиме желе да потврде да су се предали Богу.

  • Зашто се радујемо великим скуповима?

  • Како вама лично може користити присуствовање једном таквом скупу?