Пређи на садржај

Пређи на садржај

14. ДЕО

Које школе могу похађати пионири?

Које школе могу похађати пионири?

Сједињене Америчке Државе

Школа Галад, Патерсон, Њујорк

Панама

Јеховини сведоци су већ дуго познати по томе да доста полажу на теократско образовање. Они који су се посветили делу проповедања могу похађати неке школе које им помажу да ’потпуно изврше своју службу‘ (2. Тимотеју 4:5).

Школа за пионире. После годину дана проведених у пуновременој служби, пионири могу похађати ову школу која траје шест дана и обично се одржава у некој Дворани Краљевства. Сврха ове школе је да помогне пионирима да се још више приближе Јехови, да буду ефикаснији у свим гранама службе проповедања и да наставе да верно извршавају ту службу.

Школа за објавитеље Краљевства. Ова двомесечна обука је намењена искусним пионирима који су спремни да се преселе и служе где год је то потребно. Опонашајући Исуса Христа, највећег узора што се тиче службе проповедања, они спремно кажу: „Ево мене, мене пошаљи“ (Исаија 6:8; Јован 7:29). Пресељење често подразумева привикавање на сасвим другачији животни стандард, културу, климу и храну. То неретко значи да морају научити језик којим говоре људи којима ће проповедати. Ова школа помаже браћи и сестрама који нису у браку, као и брачним паровима који имају између 23 године и 65 година, да развију неопходне хришћанске особине, као и вештине које ће им помоћи да буду још кориснији Јехови и његовој организацији.

Библијска школа Галад. На хебрејском језику реч „Галад“ значи „сведок-гомила“ или „гомила сведочанства“. Од оснивања ове школе 1943. године, више од 8 000 мисионара, који су је похађали, са великим успехом проповедало је добру вест широм света (Дела апостолска 13:47). На пример, у Перуу није постојала ниједна скупштина Јеховиних сведока пре него што су наши мисионари тамо стигли, а сада их има преко 1 000. Када су наши мисионари отишли у Јапан, тамо је било мање од десет Сведока, а сада их има више од 200 000. Петомесечна обука у школи Галад подразумева детаљно проучавање Божје Речи. У ову школу се позивају специјални пионири, мисионари који служе на подручју, бетелски радници и покрајински надгледници. На тај начин ова школа доприноси томе да се дело проповедања утврди широм света.

  • Која је сврха Школе за пионире?

  • Ко може похађати Школу за објавитеље Краљевства?