Пређи на садржај

Пређи на садржај

16. ДЕО

Коју улогу имају слуге помоћници?

Коју улогу имају слуге помоћници?

Мјанмар

Програмска тачка

Састанак за службу проповедања

Одржавање Дворане Краљевства

У Светом писму се спомињу две групе мушкараца који имају одређене одговорности у скупштини, а то су ’надгледници и слуге помоћници‘ (Филипљанима 1:1). У свакој скупштини обично има неколико старешина и слугу помоћника. Коју службу обављају слуге помоћници?

Помажу старешинама. Слуге помоћници су поуздани и савесни мушкарци, духовно зрели људи, неки су млађи а неки старији. Премда су њихова задужења често више техничке природе, они обављају веома важну службу. Захваљујући томе старешине могу да се усредсреде на поучавање и пастирску службу.

Имају разна задужења. Неке слуге помоћници имају задатак да дочекују оне који долазе на састанке. Други су задужени за озвучење, литературу, скупштинску благајну или подручја за службу проповедања. Они помажу и око одржавања Дворане Краљевства. Старешине их могу замолити да помогну неким старијим особама. Каква год задужења да имају, они их радо извршавају и због тога их сви поштујемо (1. Тимотеју 3:13).

Другима пружају добар пример. Слуге помоћници се бирају на основу својих добрих хришћанских особина. Кад држе неке тачке на састанцима, труде се да ојачају нашу веру. Пружајући добар пример у служби проповедања, подстичу нас да будемо ревни. Својом спремношћу на сарадњу, доприносе радости и јединству (Ефешанима 4:16). С временом и они могу испунити услове да постану старешине.

  • Чиме се одликују слуге помоћници?

  • Како помажу скупштини да добро функционише?