Пређи на садржај

Пређи на садржај

7. ДЕО

Како изгледају наши састанци?

Како изгледају наши састанци?

Нови Зеланд

Јапан

Уганда

Литванија

Први хришћани су на својим састанцима углавном певали, молили се, читали и разматрали свете списе, и при том нису имали никакве обреде (1. Коринћанима 14:26). Нешто врло слично томе можете очекивати и на нашим састанцима.

Поука је практична и заснива се на Библији. У свакој скупштини се током викенда одржава 30-минутно Јавно предавање о томе како Свето писмо утиче на наш живот и како се односи на време у коме живимо. Сви смо подстакнути да у својој Библији потражимо стихове о којима се говори. Након предавања следи једночасовно Разматрање „Стражарске куле“ у коме сви могу учествовати давањем коментара на основу текућег чланка за разматрање. Такво разматрање нам помаже да у свом животу примењујемо библијске смернице. У више од 110 000 скупштина широм света проучава се материјал који је одређен за одговарајућу седмицу.

Учимо се да на још бољи начин поучавамо друге. Радним данима имамо још један састанак под називом Хришћански живот и служба проповедања. Он се састоји из три дела и темељи се на материјалу који сваког месеца излази у Радној свесци. Први део програма под називом Благо из Божје Речи помаже нам да сазнамо нешто више о делу Библије који је предвиђен за седмично читање. Следећи део састанка под називом Припрема за службу проповедања укључује приказе о томе како с другима разговарати о Библији. Саветник износи запажања која нам помажу да се побољшамо што се тиче читања и поучавања (1. Тимотеју 4:13). У трећем делу састанка, под називом Хришћански живот, говори се о томе како примењивати библијска начела у свакодневном животу. Овај део састанка обухвата и разматрање градива у виду питања и одговора, које нам помаже да још боље разумемо Божју Реч.

Верујемо да ће вам се веома допасти библијска поука која се пружа на нашим састанцима (Исаија 54:13).

  • Шта можете чути на састанцима Јеховиних сведока?

  • На који наш састанак бисте желели да дођете?