Пређи на садржај

Пређи на садржај

9. ДЕО

Који је најбољи начин да се припремимо за састанке?

Који је најбољи начин да се припремимо за састанке?

Камбоџа

Украјина

Ако проучавате Библију с неким Јеховиним сведоком, вероватно се трудите да унапред прегледате материјал који ћете проучавати. Скупштински састанци ће вам више користити када то исто учините пре него што дођете на неки од њих. Највише користи ћемо имати ако стекнемо навику да се добро припремамо за састанке.

Одредите када и где ћете проучавати. Када се најбоље концентришете? Рано ујутру, пре него што започнете радни дан, или касније увече, кад ваша деца оду на спавање? Чак и ако не можете да издвојите много времена за проучавање, одредите колико ће то бити и трудите се да вас у том периоду ништа не омета. Потражите неко мирно место и искључите радио, телевизор и мобилни телефон. Помолите се пре него што почнете јер ће вам то помоћи да не мислите на проблеме које можда имате већ да се усредсредите на Божју Реч (Филипљанима 4:6, 7).

Подвуците важне мисли у градиву и припремите се да учествујете на састанку. Почните тако што ћете укратко погледати о којој теми је реч. Размислите о наслову чланка или поглавља, о томе како су поднаслови повезани с том темом и обратите пажњу на слике и питања за понављање која истичу главне мисли. Затим прочитајте одломак по одломак и потражите одговоре на постављена питања. У Библији пронађите и прочитајте стихове који су наведени и размислите о томе како се они односе на градиво које разматрате (Дела апостолска 17:11). Када у одломку пронађете одговор, подвуците кључне речи или фразе које ће вам током састанка помоћи да га се сетите. А затим на састанку, ако желите, подигните руку и дајте кратак одговор својим речима.

Разматрајући различите теме о којима се говори на састанцима, додаваћете нове мисли у вашу ’ризницу‘ библијског знања (Матеј 13:51, 52).

  • Коју навику можете стећи што се тиче припреме за састанке?

  • Како се можете припремити да коментаришете на састанку?