Пређи на садржај

Пређи на садржај

17. ДЕО

Како нам помажу покрајински надгледници?

Како нам помажу покрајински надгледници?

Малави

Састанак за службу проповедања

Служба проповедања

Састанак са старешинама

У грчком делу Светог писма често се спомињу Варнава и апостол Павле. Они су служили као путујући надгледници и посећивали су скупштине у првом веку. Зашто су то радили? Били су истински заинтересовани за добробит своје духовне браће и сестара. Апостол Павле је рекао да жели да се ’врати и посети браћу‘ да види како су. Био је спреман да превали стотине километара да би их видео и охрабрио (Дела апостолска 15:36). Исту такву жељу имају и наши путујући надгледници.

Долазе да нас охрабре. Сваки покрајински надгледник је задужен за отприлике 20 скупштина. Два пута годишње у свакој од њих проведе по недељу дана. Од ове искусне браће, као и од њихових жена, уколико су ожењени, можемо много тога научити. Они желе да се упознају и са младима и са старима, и радо иду с нама у службу проповедања и код особа с којима проучавамо Библију. Ови надгледници заједно са старешинама посећују сувернике, а на састанцима и већим скуповима труде се да нас охрабре својим говорима (Дела апостолска 15:35).

Заинтересовани су за све нас. Покрајински надгледници су веома заинтересовани за духовну добробит сваке скупштине. Одржавају састанке са старешинама и слугама помоћницима да би видели како скупштина напредује и да би им дали практичне савете како да испуњавају своје одговорности. Помажу пионирима да буду продуктивни у служби, желе да упознају особе које су нам се недавно прикључиле и да виде како духовно напредују. Сва та браћа се заиста троше као наши ’сарадници који нам служе на добро‘ (2. Коринћанима 8:23). Треба да опонашамо њихову веру и оданост Богу (Јеврејима 13:7).

  • С којом сврхом покрајински надгледници посећују скупштине?

  • Како вам може користити њихова посета?