Пређи на садржај

Пређи на садржај

26. ДЕО

Како можемо помоћи у одржавању наше Дворане Краљевства?

Како можемо помоћи у одржавању наше Дворане Краљевства?

Естонија

Зимбабве

Монголија

Порторико

Свака Дворана Краљевства Јеховиних сведока носи Божје свето име. Зато сматрамо чашћу и важним делом наше свете службе то што лично можемо допринети томе да наша дворана буде чисто, пристојно и добро одржавано место. У томе сви можемо имати удела.

Учествујте у чишћењу после састанка. Браћа и сестре после сваког састанка чисте Дворану Краљевства. Једном недељно се обавља детаљније чишћење. Један старешина или слуга помоћник организује посао и затим проверава да ли је урађено све што је испланирано. У зависности од потреба, браћа и сестре усисавају и чисте под, бришу прашину, сређују столице, чисте и дезинфикују тоалете, перу прозоре и огледала, износе смеће или чисте двориште. Барем једном годишње обавља се генерално чишћење. И деца могу помоћи око неких послова и тако научити да цене место где славимо Јехову (Проповедник 5:1).

Понудите се да помогнете око неопходних поправки. Сваке године се врши детаљна провера Дворане Краљевства, споља и изнутра. На основу тога се обављају неопходне поправке да би дворана и даље остала у добром стању, а тиме се избегавају и непотребни трошкови (2. Летописа 24:13; 34:10). Дворана Краљевства треба да буде чисто и добро одржавано место јер је такво место достојно нашег Бога. Учешћем у обављању тих послова показујемо колико волимо Јехову и колико ценимо место на коме га славимо (Псалам 122:1). Све то оставља добар утисак на људе у окружењу (2. Коринћанима 6:3).

  • Зашто не смемо занемарити место где славимо Јехову?

  • Шта све обухвата одржавање Дворане Краљевства?