Пређи на садржај

Пређи на садржај

8. ДЕО

Зашто се лепо облачимо за наше састанке?

Зашто се лепо облачимо за наше састанке?

Исланд

Мексико

Гвинеја Бисао

Филипини

Да ли сте на сликама у овој брошури приметили да су Јеховини сведоци лепо обучени за своје скупштинске састанке? Зашто обраћамо посебну пажњу на одевање и целокупан изглед?

Тиме показујемо поштовање према нашем Богу. Тачно је да Бог не гледа на нашу спољашњост (1. Самуилова 16:7). Међутим, када се састајемо да бисмо га славили, ми искрено желимо да покажемо поштовање и према њему и према нашим суверницима. Ако бисмо морали да се појавимо на неком суду, сигурно бисмо се постарали да својим изгледом покажемо да поштујемо тај суд. Слично томе, својим изгледом на састанцима показујемо да поштујемо ’Судију целе земље‘, Јехову Бога, и место на коме га славимо (Постанак 18:25).

Тиме показујемо по којим начелима живимо. Свето писмо подстиче хришћане да у одевању буду ’скромни и разборити‘ (1. Тимотеју 2:9, 10). Скромност у облачењу значи да не носимо одећу која је упадљива, уска или изазовна. Исто тако, разборитост нам помаже да одаберемо одећу која није и сувише лежерна нити екстравагантна. Ова начела ипак остављају довољно простора за велику разноликост што се тиче личног избора. Својим пријатним изгледом, без иједне једине речи можемо ’украсити учење нашег Спаситеља‘ и ’прославити Бога‘ (Титу 2:10; 1. Петрова 2:12). Лепим облачењем на састанцима утичемо на то како други гледају на нашу религију.

Срдачно вас позивамо да дођете у Дворану Краљевства, без обзира на то какав је ваш тренутни стил одевања. Не морамо носити скупу ни модерну одећу да бисмо изгледали пристојно и уредно.

  • Да ли је важно како се облачимо кад долазимо на наше састанке на којима славимо Бога?

  • Којим начелима се водимо при избору одеће?