Пређи на садржај

Пређи на садржај

24. ДЕО

Како се финансира наше међународно дело проповедања?

Како се финансира наше међународно дело проповедања?

Непал

Того

Велика Британија

Наша организација сваке године бесплатно штампа и дистрибуише стотине милиона Библија и других публикација. Ми градимо и одржавамо Дворане Краљевства и подружнице. Финансијски подупиремо хиљаде чланова бетелске породице и мисионара и организујемо хуманитарну помоћ када дође до неке катастрофе. Зато се можда питате како се све то финансира.

Нема десетка ни чланарине, а давање прилога није обавезно. Иако наше дело проповедања подразумева велике трошкове, ми од људи не тражимо новац. Пре више од једног века, у другом издању Стражарске куле писало је да верујемо да имамо Јеховину подршку и да „никада нећемо молити људе за помоћ“ — и тако је до дан-данас (Матеј 10:8).

Наше дело се подупире добровољним прилозима. Многи људи цене наше библијско образовно дело и дају прилоге. Осим тога, Јеховини сведоци широм света радо троше своје време, снагу и средства да би вршили Божју вољу (1. Летописа 29:9). У Дворани Краљевства, као и на већим скуповима и конгресима, постоје кутије за добровољне прилоге у које могу убацити новац они који то желе. Прилози се могу дати и преко нашег веб-сајта, jw.org. У већини случајева, новац прилажу они који нису толико богати, попут сиромашне удовице коју је Исус похвалио што је у храмску касицу за прилоге убацила два новчића мале вредности (Лука 21:1-4). Дакле, свако може редовно ’стављати нешто на страну‘ да би дао онолико колико је „одлучио у срцу“ (1. Коринћанима 16:2; 2. Коринћанима 9:7).

Сигурни смо да ће Јехова и даље подстицати оне који желе да му ’исказују част својим иметком‘ да подупиру дело проповедања тако да се његова воља изврши у потпуности (Пословице 3:9).

  • По чему се наша организација разликује од других верских организација?

  • За шта се користе добровољни прилози?