Пређи на садржај

Пређи на садржај

1. ДЕО

Ко су Јеховини сведоци?

Ко су Јеховини сведоци?

Данска

Тајван

Венецуела

Индија

Колико Јеховиних сведока познајете? Неки од нас су можда ваше комшије, колеге на послу или школски другови. А можда сте с некима од нас и разговарали о некој теми из Светог писма. Ко смо ми у ствари и зашто разговарамо с другима о својим веровањима?

Ми смо обични људи. Потичемо из различитих средина и друштвених слојева. Неки од нас су раније припадали некој другој религији, а неки уопште нису веровали у Бога. Међутим, пре него што смо постали Јеховини сведоци, сви ми смо детаљно испитали библијска учења (Дела апостолска 17:11). Прихватили смо оно што смо сазнали, а затим смо сами донели одлуку да служимо Јехови Богу.

Проучавамо Свето писмо. Као и сви други људи, и ми имамо проблеме и неке своје мане. Али живот нам је бољи захваљујући томе што се трудимо да у свакодневном животу примењујемо начела из Светог писма (Псалам 128:1, 2). То је један од разлога због чега говоримо другима о ономе што смо сазнали из те књиге.

Живимо по Божјим мерилима. Та мерила, изложена у Светом писму, позитивно утичу на нас, подстичу нас да поштујемо друге и да развијамо особине као што су поштење и доброта. Поред тога, доприносе томе да будемо корисни чланови друштва, да имамо стабилне породице које се држе високих моралних мерила. Будући да смо уверени да „Бог није пристран“, припадамо међународној породици која је уједињена истим веровањима и у којој нема националних нити политичких подела. Иако смо обични људи, ми смо ипак по много чему јединствени (Дела апостолска 4:13; 10:34, 35).

  • По чему се Јеховини сведоци не разликују од других људи?

  • Који систем вредности имају Јеховини сведоци захваљујући проучавању Светог писма?