Пређи на садржај

Пређи на садржај

2. ДЕО

Зашто се зовемо Јеховини сведоци?

Зашто се зовемо Јеховини сведоци?

Ноје

Аврахам и Сара

Мојсије

Исус Христ

Многи мисле да су Јеховини сведоци нека нова вера. Међутим, они који служе једином истинитом Богу названи су његовим ’сведоцима‘ још пре више од 2 700 година (Исаија 43:10-12). До 1931. били смо познати као Истраживачи Библије. Зашто смо узели име Јеховини сведоци?

То име показује ко је наш Бог. У древним манускриптима Светог писма, Божје име, Јехова, појављује се на хиљаде пута. Оно је у многим преводима замењено титулама као што су Господ или Бог. Али истинити Бог је Мојсију открио своје лично име, Јехова, рекавши: „То је моје име довека“ (Излазак 3:15). Тако је направио разлику између себе и свих лажних богова. Ми смо поносни што носимо Божје свето име.

То име описује задатак који имамо. Многи људи из библијских времена, почев од праведног човека Авеља, сведочили су о својој вери у Јехову. Током векова, Ноје, Аврахам, Сара, Мојсије, Давид и многи други припадали су ’великом облаку сведока‘ (Јеврејима 11:4 – 12:1). Као што неко на суду може сведочити у корист особе која је неправедно оптужена, тако и ми желимо да обзнанимо истину о нашем Богу.

Употребом тог имена опонашамо Исуса. Свето писмо назива Исуса ’верним и истинитим сведоком‘ (Откривење 3:14). Сам Исус је рекао да је ’обзнанио Божје име‘ и да је ’сведочио за истину‘ о Богу (Јован 17:26; 18:37). Зато Христови прави следбеници треба да носе Јеховино име и обзнањују га. Јеховини сведоци се труде да управо то и раде.

  • Зашто су Истраживачи Библије узели име Јеховини сведоци?

  • Колико дуго Јехова има своје сведоке на земљи?

  • Ко је највећи Сведок за Јехову?