Пређи на садржај

Пређи на садржај

6. ДЕО

Зашто је добро да се дружимо са суверницима?

Зашто је добро да се дружимо са суверницима?

Мадагаскар

Норвешка

Либан

Италија

Ми редовно посећујемо наше састанке било да морамо да пешачимо кроз густу шуму или да пркосимо лошем времену. Зашто се Јеховини сведоци труде да долазе на састанке упркос томе што имају своје проблеме или су можда уморни после напорног радног дана?

Зато што је то за наше добро. Апостол Павле нам је рекао да ’размишљамо једни о другима‘ и при том је мислио на наше сувернике које срећемо на састанцима (Јеврејима 10:24). То значи да међусобно треба да се упознамо и да будемо заинтересовани једни за друге. Кад упознамо друге чланове скупштине, видећемо да се неки од њих успешно боре с проблемима који су слични нашим и да нам могу помоћи да их решимо.

Зато што градимо чврста пријатељства. Особе које виђамо на састанцима нису нам само неки познаници већ блиски пријатељи. У неким другим приликама заједно проводимо време у рекреацији и забави. Како нам све то користи? Тако се учимо да више ценимо и волимо једни друге. А када се неко од наше браће и сестара суочава с проблемима, спремно им прискачемо у помоћ јер смо им прави пријатељи (Пословице 17:17). Дружећи се са свим члановима скупштине, показујемо да бринемо једни за друге (1. Коринћанима 12:25, 26).

Подстичемо вас да за пријатеље изаберете оне који врше Божју вољу. Такве пријатеље можете наћи међу Јеховиним сведоцима. Немојте дозволити да вас ишта спречи да се дружите с нама.

  • Зашто је за наше добро да посећујемо састанке?

  • Када бисте могли да дођете на неки наш састанак и упознате се с браћом и сестрама у скупштини?