Пређи на садржај

Пређи на садржај

25. ДЕО

Зашто и како се граде Дворане Краљевства?

Зашто и како се граде Дворане Краљевства?

Боливија

Нигерија, пре и после

Тахити

Као што се може видети из назива наших дворана, у њима се најчешће говори о Божјем Краљевству, што је главна тема Библије и што је уједно била и суштина поруке коју је Исус објављивао (Лука 8:1).

То су места на којима славимо истинитог Бога. Одатле се организује дело проповедања добре вести на подручју које припада једној скупштини (Матеј 24:14). Премда се разликују по величини и изгледу, Дворане Краљевства нису раскошна здања и у многима од њих састанке одржава више скупштина. Протеклих година смо изградили десетине хиљада нових Дворана Краљевства (у просеку пет дворана дневно) да бисмо ишли у корак с порастом броја наших скупштина. Како се то постиже? (Матеј 19:26).

Изградња се финансира новцем од добровољних прилога. Прикупљени прилози се шаљу подружници тако да се тај новац може ставити на располагање скупштинама које желе да изграде или реновирају Дворану Краљевства.

Граде их добровољци различитих занимања. У многим земљама постоје Групе за градњу Дворана Краљевства. Браћа и сестре који сачињавају те групе, у оквиру своје земље селе се из једне скупштине у другу, чак и када су оне у удаљеним подручјима, како би помагали скупштинама у изградњи Дворана Краљевства. У неким земљама Сведоци који имају искуства у градњи надгледају изградњу и реновирање Дворана Краљевства на подручју за које су задужени. Поред тих вештих радника браћа и сестре из скупштине чија се дворана гради пружају велику подршку у свим фазама изградње. Све то је могуће захваљујући Јеховином духу и свесрдном труду Јеховиног народа (Псалам 127:1; Колошанима 3:23).

  • Зашто се места на којима славимо Бога зову Дворане Краљевства?

  • Захваљујући чему можемо да градимо Дворане Краљевства широм света?