Пређи на садржај

Пређи на садржај

27. ДЕО

Како нам може користити библиотека у Дворани Краљевства?

Како нам може користити библиотека у Дворани Краљевства?

Израел

Чешка

Бенин

Кајманска острва

Да ли бисте волели да истражите неке теме како бисте обогатили своје знање о Библији? Да ли вас посебно занима неки библијски стих или нека личност, неко место или нешто друго што се спомиње у Библији? Или се можда питате да ли вам Божја Реч може помоћи у неким вашим проблемима? Предлажемо вам да посетите библиотеку у Дворани Краљевства.

У њој има корисних публикација. Вероватно немате све публикације Јеховиних сведока које су штампане на вашем језику. Али у библиотеци у Дворани Краљевства можете пронаћи већину публикација које су објављене у скорије време. У тој библиотеци се вероватно налази неколико различитих превода Библије, неки добар речник и други корисни приручници. Пре и после састанка можете слободно користити библиотеку. Уколико у библиотеци постоји компјутер, на њему је вероватно библиотека публикација на CD-у (Watchtower Library). То је програм који садржи велику збирку наших публикација које је лако претраживати по темама, појмовима или библијским стиховима.

Корисна је за оне који имају задатке у оквиру састанка Живот и служба. Уколико имате неки задатак у оквиру овог састанка, ова библиотека ће вам добро доћи код припреме. Надгледник овог састанка је задужен за библиотеку и стара се за то да се у њој нађу најновије публикације и да буду уредно сложене. Он или особа с којом проучавате Библију може вам показати како да пронађете потребне информације. Међутим, књиге се не смеју износити из Дворане Краљевства. Наравно, на њима ништа не пишемо и пазимо да их не оштетимо.

У Библији се каже да „знање о Богу“ можемо наћи само ако спремно трагамо за њим „као за скривеним благом“ (Пословице 2:1-5). Своју потрагу можете започети у библиотеци у Дворани Краљевства.

  • Које се корисне публикације налазе у библиотеци у Дворани Краљевства?

  • Ко вам може помоћи да у тој библиотеци пронађете оно што вам треба?