Пређи на садржај

Пређи на садржај

Предговор

Предговор

Драги читаоче,

Да ли сматраш да си близак с Богом? Многима то изгледа једноставно немогуће. Неки се боје да је он и сувише далек; други имају осећај да су безнадежно недостојни такве блискости. Међутим, Библија нас с љубављу подстиче: „Приближите се Богу, и он ће се приближити вама“ (Јаков 4:8). Чак и он сам уверава своје обожаваоце: „Ја Господ Бог твој држим те за десницу, и кажем ти: не бој се, ја ћу ти помагати“ (Исаија 41:13ДК).

Како можемо остварити тако близак односом с Богом? У било ком пријатељству које склапамо, веза се заснива на томе што познајемо особу, што се дивимо њеним јединственим особинама и што их ценимо. Зато су Божје особине и начини на које он поступа, а о чему се говори у Библији, јако битно поље које треба проучити. Ако размишљамо о томе како Јехова испољава сваку од својих особина, ако видимо како их је Христ савршено одражавао и ако разумемо како и ми можемо да их негујемо, тада ћемо се приближити Богу. Видећемо да је Јехова законит и савршен Суверен свемира. Надаље, он је Отац који је свима нама потребан. Он је моћан, праведан, мудар и пун љубави, и никада не оставља своју верну децу.

Нека ти ова књига помогне да се још више приближиш Јехови Богу, да развијеш с њим везу која се никада неће прекинути, тако да можеш вечно живети и хвалити га.

Издавач