Пређи на садржај

Пређи на садржај

15. ЛЕКЦИЈА

Зашто је добро да наставите с проучавањем Божје Речи?

Зашто је добро да наставите с проучавањем Божје Речи?

1. Како ће то користити вама?

Верујемо да вас је овај преглед основних библијских учења приближио Јехови. Да би ваша љубав према њему расла, треба је неговати (1. Петрова 2:2). Ваш вечни живот зависи од тога да ли ћете се приближити Богу, а то можете тако што ћете и даље проучавати Библију. Прочитајте Јована 17:3 и Јудину 21.

Што више будете знали о Богу, то ће ваша вера бити јача. Вера ће вам помоћи да угодите Богу (Јеврејима 11:1, 6). Подстаћи ће вас да се покајете за прошле грехе и промените свој живот набоље. Прочитајте Дела апостолска 3:19.

2. Како ваше знање о Богу може користити другима?

У молитви можете рећи Јехови да желите заувек да му служите

Сви волимо да преносимо добре вести и природно је да ћете и ви пожелети да испричате другима оно што сте сазнали. Током проучавања Светог писма, научићете како да помоћу њега објасните другима зашто верујете у Јехову и добру вест. Прочитајте Римљанима 10:13-15.

Људи обично добру вест најпре пренесу пријатељима и рођацима. Будите тактични. Немојте им рећи да су њихова веровања погрешна, већ им говорите о Божјим обећањима. Такође имајте на уму да ваше лепо понашање углавном оставља много јачи утисак од онога што кажете. Прочитајте 2. Тимотеју 2:24, 25.

3. Колико блиски можете бити с Богом?

Проучавање Божје Речи помоћи ће вам да ојачате своју веру. С временом можете постати веома блиски с Јеховом и он ће вам бити попут оца. Прочитајте 2. Коринћанима 6:18.

4. Како можете и даље духовно напредовати?

Да бисте стекли духовну зрелост, важно је да наставите с проучавањем Божје Речи (Јеврејима 5:13, 14). Јеховини сведоци ће радо проучавати Библију с вама помоћу књиге Шта Библија заиста научава? Што више будете упознавали Божју Реч, живот ће вам бити испуњенији. Прочитајте Псалам 1:1-3; 73:27, 28.

Добре вести из Светог писма долазе од срећног Бога, Јехове. Да бисмо били блиски с њим, треба да се састајемо с његовим народом (Јеврејима 10:24, 25). Подстичемо вас да се и даље трудите да угодите Јехови, јер је то пут ка правом, вечном животу. Нешто најбоље што сада можете да радите јесте да постанете Божји пријатељ. Прочитајте 1. Тимотеју 1:11; 6:19.