Пређи на садржај

Пређи на садржај

1. ЛЕКЦИЈА

Које добре вести се налазе у Светом писму?

Које добре вести се налазе у Светом писму?

1. Какве вести Бог има за нас?

Бог жели да се људи радују животу на земљи. Он је створио нашу планету и све на њој зато што нас воли. Ускоро ће се побринути да људи у целом свету добро живе. Ослободиће нас свега што нам наноси патњу. Прочитајте Јеремију 29:11.

Ниједна људска власт није успела да искорени насиље, болест и смрт. Али добра вест је да ће Бог ускоро уклонити све људске власти и заменити их својом влашћу. Поданици Божје власти ће уживати у миру и добром здрављу. Прочитајте Исаију 25:8; 33:24 и Данила 2:44.

2. Колико смо ми близу том времену?

Крај патњи ће доћи тек када Бог уклони зле људе са земље (Софонија 2:3). Када ће се то догодити? У Божјој Речи су проречене невоље које данас погађају човечанство. Сви ти догађаји потврђују да је близу време када ће Бог нешто предузети. Прочитајте 2. Тимотеју 3:1-5.

3. Шта треба да радимо?

Треба да учимо о Богу из његове Речи, Библије. Она је попут писма од оца који нас воли. Из ње сазнајемо како можемо имати бољи живот сада и вечни живот на земљи у будућности. Додуше, неким људима можда неће бити драго што вам неко помаже да разумете Свето писмо. Али немојте се због тога поколебати и одрећи прилике да имате прелепу будућност коју Бог обећава. Прочитајте Пословице 29:25 и Откривење 14:6, 7.