Пређи на садржај

Пређи на садржај

85. ПРИЧА

Исус је рођен у штали

Исус је рођен у штали

ДА ЛИ знаш ко је ова беба? Да, то је Исус. Управо се родио у штали. Штала је место где се држе животиње. Марија ставља Исуса у јасле, у које се меће храна за магарце и друге животиње. Али, зашто су Марија и Јосиф овде са животињама? То није место на којем треба да се роди беба, зар не?

Тачно, није. Али ево зашто су они ту: Владар Рима, цезар Август, донео је закон по којем су сви морали да се врате у град у којем су се родили како би њихово име било уписано у једну књигу. Јосиф се родио у Витлејему. Али када су он и Марија стигли, више нигде није било собе за преноћиште. Зато су морали да буду овде са животињама. Тог истог дана, Марија је родила Исуса! Али, као што видиш, он је сасвим добро.

Да ли видиш пастире који су дошли да виде Исуса? Они су били на пољима преко ноћи и чували су своје овце, а онда је јако светло обасјало све око њих. Био је то један анђео! Пастири су се много уплашили. Али анђео је рекао: ’Не бојте се! Имам добру вест за вас. Данас се у Витлејему родио Христ Господ. Он ће спасти људе! Наћи ћете га увијеног у повоје како лежи у јаслама.‘ Одједном се појавило још пуно других анђела који су почели да хвале Бога. Зато су ови пастири одмах похитали да потраже Исуса, и сада су га нашли.

Да ли знаш зашто је Исус био тако посебан? Да ли знаш ко је он у ствари? Сети се, у првој причи ове књиге говорили смо о првом Божјем Сину. Тај Син је заједно с Јеховом учествовао у стварању неба, Земље и свега осталог. Ето, то је Исус!

Да, Јехова је узео живот свог Сина који је живео на небу и пренео га у Марију. Беба је одмах почела да расте у њеном стомаку баш као што и друге бебе расту у стомаку своје мајке. Али, ова беба је била Божји Син. На крају се Исус родио у овој штали у Витлејему. Да ли сада видиш зашто су анђели били толико срећни што су могли да кажу људима да се Исус родио?