Kalo te përmbajtja

Saktësia shkencore e Biblës

Si të jemi të sigurt se Bibla është e besueshme?

Nëse Bibla është Fjala e Perëndisë, atëherë duhet të jetë ndryshe nga çdo libër i shkruar ndonjëherë.

A pajtohet shkenca me Biblën?

A ka gabime shkencore në Bibël?

Kur filloi Zoti të krijonte universin?

Përgjigjen e gjejmë kur kuptojmë si janë përdorur fjalët «fillim» dhe «ditë» te Zanafilla.

A është Bibla e dalë mode? Apo një hap para?

Bibla nuk është libër shkencor, por përmban thënie shkencore që mund të të habitin.

Si ndikon shkenca në jetën tënde?

Çfarë është një «argument shkencor kundër ekzistencës së Zotit»?

Arsye për të besuar te Bibla—Saktësi shkencore

Bibla nuk është libër shkencor, por a është e saktë shkencërisht?

A mëson Bibla se Toka është e sheshtë?

A mund t’i besohet këtij libri të lashtë?

Portrete nga e kaluara—Injac Zemelvajsi

Çdo familje e ditëve të sotme duhet t’i jetë mirënjohëse këtij burri. Pse?

Portrete nga e kaluara—Galileo

Në vitin 1992, papa Gjon Pali II bëri një deklaratë të papritur për Kishën Katolike dhe mënyrën si e kishte trajtuar Galileon.

Portrete nga e kaluara—Aristoteli

Ideja e këtij filozofi të lashtë ndikoi thellë në mësimet e krishterimit.

Ligjet e Perëndisë për higjienën ishin të përparuara për kohën

Kombi i lashtë i Izraelit nxirrte dobi duke ndjekur këto ligje.