Kalo te përmbajtja

Vuajtjet

Pse kaq shumë vuajtje?

A duhet t’ia hedhim fajin Perëndisë për vuajtjet?

Kushdo mund të përjetojë vuajtje, edhe ata që kanë miratimin e Perëndisë. Pse?

A është Djalli shkaku i të gjitha vuajtjeve?

Bibla tregon burimin e vuajtjeve njerëzore.

Çfarë thotë Bibla për katastrofat natyrore?

A janë ndëshkim nga Perëndia? A i ndihmon Zoti të prekurit nga katastrofat natyrore?

Çfarë thotë Bibla për pandemitë?

Disa njerëz pohojnë se sot Perëndia përdor pandemitë dhe sëmundje të tjera për të ndëshkuar njerëzit. Por, Bibla nuk e mbështet këtë mendim.

Pse e lejoi Perëndia Holokaustin?

Mjaft veta kanë pyetur pse një Perëndi i dashur do të lejonte kaq shumë vuajtje. Bibla ka përgjigje të kënaqshme.

Paqja në botë—Pse kaq e paarritshme?

Përpjekjet njerëzore për të sjellë paqe në botë kanë dështuar. Shqyrto disa arsye.

Si t’i përballosh vuajtjet?

A mund të të sjellë lehtësim Bibla?

Vargjet e Biblës u kanë dhënë zemër shumë njerëzve që po përballen me situata të vështira dhe ndjenja të trazuara.

A mund të më ndihmojë Bibla kur jam i dëshpëruar?

Ka tri gjëra që Perëndia jep bujarisht që të na ndihmojë të përballojmë ndjenjat e dëshpërimit.

Si i ndihmon Bibla ata që mendojnë të vrasin veten?

Ç’këshilla praktike ofron Bibla për dikë që do të vdesë?

Vuaj nga një sëmundje kronike—A mund të më ndihmojë Bibla?

Po. Mëso tre hapa që të ndihmojnë të përballosh sëmundjet kronike.

Çfarë thotë Bibla për eutanazinë?

A duhet t’ia zgjatësh jetën me çdo kusht dikujt që po vuan nga një sëmundje vdekjeprurëse?

Vuajtjet do të marrin fund

Çfarë do të bëjë Mbretëria e Perëndisë?

Mëso çfarë do të bëjë për ty qeveria e Perëndisë kur të sundojë tokën.

Ku mund të gjej shpresë?

Një burim i besueshëm shprese të përmirëson jetën sot dhe të jep siguri për të ardhmen.