Kalo te përmbajtja

Përkthyesit e Biblës

Ata e vlerësuan Biblën—Fragment (Uilliam Tindali)

Dashuria për Biblën duket qartë në punën e tij, nga e cila nxjerrim dobi edhe sot e kësaj dite.

Ata e vlerësuan Biblën

Uilliam Tindali dhe Migel Servetosi janë dy prej shumë njerëzve që, pavarësisht kundërshtimit dhe kërcënimit me vdekje, rrezikuan jetën dhe emrin për të mbrojtur të vërtetën e Biblës.

Dy përkthyes që rivendosën emrin e Perëndisë në Dhiatën e Re

Pse emri i Perëndisë duhej rivendosur në Bibël? A ka rëndësi kjo?

Huldrih Cvingli: Rrugëtimi i tij për të gjetur të vërtetën e Biblës

Në shekullin e 16-të, Cvingli zbuloi shumë të vërteta nga Bibla dhe i ndihmoi të tjerët të bënin po njësoj. Çfarë mësojmë nga jeta dhe bindjet e tij?

Desiderius Erasmusi

Është quajtur ‘ekuivalent rilindas i personaliteteve të sotme me famë botërore’. Çfarë e bëri të famshëm?

Elias Huteri dhe Biblat e tij mbresëlënëse në hebraisht

Elias Huteri, studiues i shekullit të 16-të, botoi dy Bibla në hebraisht që ishin veçanërisht të çmuara.

Lëfevrë d’Etaplë​—Donte që njerëzit e thjeshtë të njihnin Fjalën e Perëndisë

Çfarë lufte bëri për ta arritur synimin me gjithë kundërshtimet?