Kalo te përmbajtja

Historia e Biblës

Bibla—Si erdhi deri te ne

Mund të jemi të sigurt se mendimet në tekstin origjinal të Biblës janë përcjellë me saktësi deri në ditët tona.

Kush e ndau Biblën në kapituj e vargje?

Si u pranua gjerësisht ky sistem ndarjeje?

Bibla i mbijetoi kundërshtimit

Udhëheqës politikë e fetarë janë përpjekur t’i pengojnë njerëzit të mbajnë, të prodhojnë ose ta përkthejnë Biblën.

Bibla—Një histori e jashtëzakonshme mbijetese

Mëso si u rrezikua ekzistenca e Biblës dhe se si mbijetesa e tij deri në ditët tona tregon se është një libër i jashtëzakonshëm.

Si të jemi të sigurt se Bibla është e besueshme?

Nëse Bibla është Fjala e Perëndisë, atëherë duhet të jetë ndryshe nga çdo libër i shkruar ndonjëherë.

A ka ndryshuar Bibla?

Meqë Bibla është kaq e vjetër, si të jemi të sigurt se mesazhi i saj është i saktë?

Bibla u mbijetoi përpjekjeve për t’ia ndryshuar mesazhin

Disa njerëz të paskrupull janë përpjekur t’ia ndryshojnë mesazhin Biblës. Si janë zbuluar dhe si janë ndaluar përpjekjet e tyre?