Kalo te përmbajtja

Dorëshkrimet e Biblës

Një dorëshkrim i lashtë mbështet emrin e Perëndisë

Shih provat se emri hyjnor gjendet në «Dhiatën e Re»

Gjendet në plehra një margaritar i lashtë

Papirusi Rajlënds i Ungjillit të Gjonit është dorëshkrimi më i lashtë i Shkrimeve të Krishtere Greke të gjetur ndonjëherë.

«Çmbështillet» një rrotull e lashtë

Më 1970, arkeologët zbuluan një rrotull të shkrumbuar në Ein-Gedi, Izrael. Falë një teknike skanimi 3D, rrotulla u «çmbështoll». Çfarë zbuloi skanimi?

Bibla i mbijetoi prishjes

Shkrimtarët dhe kopjuesit e Biblës përdorën pergamena dhe papiruse për të dokumentuar mesazhin e Biblës. Si kanë mbijetuar këto shkrime të lashta deri në ditët tona?

Pse mund të kesh besim tek ungjijtë e Biblës?

Shqyrto prova nga dorëshkrimet e lashta.

A janë të sakta tregimet e Biblës për jetën e Jezuit?

Shqyrto disa fakte për tregimet e ungjijve dhe për dorëshkrimet më të vjetra që njihen.