Kalo te përmbajtja

Pikëpamje për origjinën e jetës

Një neuropatolog flet për besimin e tij

Profesor Rajesh Kalaria flet për punën dhe për besimin e tij. Pse filloi t’i interesonte shkenca? Pse filloi të mendonte sërish për origjinën e jetës?

Irena Hof-Lorenso: Një kirurge ortopede flet për besimin e saj

Puna e saj me protezat e këmbëve e bëri të vinte në pikëpyetje besimin e saj te evolucioni.

Monika Riçardson: Një mjeke flet për besimin e saj

Monika donte të dinte nëse lindja ishte një mrekulli apo kishte një projektues. Në çfarë përfundimi arriti nga eksperienca si mjeke?

Një embriolog flet për besimin e tij

Profesor Jan-Dë Shue më parë besonte tek evolucioni, por ndryshoi mendje kur u bë shkencëtar.

Një kryekirurg flet për besimin e tij

Për shumë vjet dr. Gijermo Perez besonte tek evolucioni, por tani është i bindur se trupi ynë u projektua nga Perëndia. Pse ndryshoi mendim?

Një specialiste veshkash shpjegon besimin e saj

Pse një mjeke dhe ish-ateiste nisi të mendonte për Zotin dhe domethënien e jetës? Pse ndryshoi mendje për këto gjëra?

Një programues flet për besimin e tij

Kur dr. Fan Ju filloi karrierën si studiues në fushën e matematikës, besonte tek evolucioni. Tani beson se jeta u projektua dhe u krijua nga Perëndia. Pse?

Masimo Tistareli: Një projektues robotësh flet për besimin e tij

Vlerësimi i thellë për shkencën e bëri të dyshonte për bindjen e tij tek evolucioni.

Një shkencëtar i fizikës eksperimentale flet për besimin e tij

Dy fakte kyçe nga natyra që e bindën Uenlong He se ka një Krijues.

«Jam i bindur se ka një Krijues»

Frederik Dumulinit iu neverit feja dhe prandaj u bë ateist. Si e ka bindur studimi i Biblës dhe projekti i gjallesave se ka një Krijues?

Një mikrobiologe flet për besimin e saj

Zbulimi i kompleksitetit të kimisë së qelizës e shtyu Feng-Ling Jangun, një shkencëtare në Tajvan, të ndryshonte pikëpamjen për evolucionin. Pse?

Një biokimiste shpjegon besimin e saj

Lexo cilat fakte shkencore shqyrtoi ajo dhe pse ka besim te Fjala e Perëndisë.

Një biokimist shpjegon besimin e tij

Çfarë e shtyu këtë studiues të rishqyrtonte origjinën e jetës dhe çfarë e bindi se Bibla është libër nga Perëndia?

Një matematikan flet për besimin e tij

Pse sipas profesor Xhin Huangut bindjet e tij fetare nuk bien ndesh me kërkimet e tij shkencore?

Një pianist i muzikës klasike flet për besimin e tij

Vetë muzika e bindi këtë ish-ateist të besonte se ka një Krijues. Çfarë e bëri të besojë se Bibla vjen nga Perëndia?

Pitër Mazni: Një profesor në fushën e drejtësisë flet për besimin e tij

Ai lindi në regjimin komunist. Ideja e një Krijuesi konsiderohej si diçka pa kuptim. Vëreni çfarë ia ndryshoi mendjen.

‘Jam i bindur se jeta ka ardhur nga Perëndia’

Lexo pse ndryshoi mendim një shkencëtar për Biblën, evolucionin dhe origjinën e jetës.