Kalo te përmbajtja

Jeta dhe vdekja

Jeta

Cili është kuptimi i jetës?

A ke pyetur ndonjëherë: «Cili është kuptimi i jetës?» Mëso si i përgjigjet Bibla kësaj pyetjeje.

Cili është vullneti i Perëndisë për jetën time?

A ke nevojë për një shenjë të veçantë ose thirrje që të kuptosh vullnetin e Perëndisë? Mëso përgjigjen e Biblës.

Si mund të jetosh përgjithmonë?

Bibla premton se ata që bëjnë vullnetin e Perëndisë, mund të jetojnë përgjithmonë. Shiko tri gjëra që pret nga ne.

Çfarë është shpirti?

A është diçka brenda teje? A vazhdon të jetojë pasi ti vdes?

Emrat e kujt shkruhen në ‘librin e jetës’?

Perëndia ka premtuar se do t’i kujtojë të gjithë ata i qëndrojnë besnikë. A është emri yt në ‘librin e jetës’?

Vdekja

Pse vdesin njerëzit?

Përgjigjja e Biblës për këtë pyetje jep edhe ngushëllim, edhe shpresë.

Çfarë ndodh kur vdesim?

A janë të vdekurit të vetëdijshëm për atë që ndodh përreth?

Çfarë thotë Bibla për kremimin?

Sipas Biblës, a është i pranueshëm kremimi?

Frika nga vdekja​—Si ta kapërcesh?

Kur e kapërcen frikën e sëmurë nga vdekja, kjo të ndihmon ta gëzosh jetën.

Përjetimet në prag të vdekjes​—Çfarë nuk nënkuptojnë?

A janë një vështrim i shpejtë i jetës pas vdekjes? Tregimi i Biblës për ringjalljen e Lazarit hedh dritë mbi këtë çështje.

A është e shkruar dita e vdekjes?

Pse thotë Bibla se ka «një kohë për të vdekur»?

Çfarë thotë Bibla për eutanazinë?

A duhet t’ia zgjatësh jetën me çdo kusht dikujt që po vuan nga një sëmundje vdekjeprurëse?

Parajsa dhe ferri

Çfarë është qielli sipas Biblës?

Kjo fjalë ka tri kuptime kryesore në Bibël.

Kush shkon në qiell?

Ekziston një ide e gabuar shumë e përhapur se të gjithë njerëzit e mirë do të shkojnë në qiell. Çfarë mëson vërtet Bibla?

Çfarë është ferri? A është një vend mundimi të përjetshëm?

A ndëshkohen të ligjtë në një ferr të zjarrtë? A është ky ndëshkimi për mëkatet? Lexo përgjigjet nga Shkrimet e Shenjta.

Kush shkon në ferr?

A është e mundur që njerëzit e mirë të shkojnë në ferr? A mund të dalë dikush nga ferri? A do të ekzistojë gjithmonë ferri? Bibla u përgjigjet këtyre pyetjeve.

Çfarë është liqeni i zjarrit? A është i njëjtë me ferrin ose Gehenën?

Jezui ka «çelësat e ferrit», por a ka çelës për liqenin e zjarrit?

A e përmend Bibla purgatorin?

Origjina e këtij mësimi mund të të habitë.

A shkojnë në qiell kafshët?

Asgjëkundi nuk flitet për një qiell ku shkojnë kafshët ose qentë—dhe kjo për arsye me vend.

Shpresë për të vdekurit

Çfarë është ringjallja?

Mund të habitesh kur të mësosh se kush do të ringjallet.

A e mëson Bibla doktrinën e rimishërimit?

Çfarë ndodh me njeriun kur vdes?