Kalo te përmbajtja

Përkthyesit e Biblës

Ata e vlerësuan Biblën—Fragment (Uilliam Tindali)

Dashuria për Biblën duket qartë në punën e tij, nga e cila nxjerrim dobi edhe sot e kësaj dite.

Desiderius Erasmusi

Është quajtur ‘ekuivalent rilindas i personaliteteve të sotme me famë botërore’. Çfarë e bëri të famshëm?

Elias Huteri dhe Biblat e tij mbresëlënëse në hebraisht

Elias Huteri, studiues i shekullit të 16-të, botoi dy Bibla në hebraisht që ishin veçanërisht të çmuara.

Lëfevrë d’Etaplë​—Donte që njerëzit e thjeshtë të njihnin Fjalën e Perëndisë

Çfarë lufte bëri për ta arritur synimin me gjithë kundërshtimet?