Kalo te përmbajtja

Video me skicime

Këto video të shkurtra me skicime prekin tema serioze, por mësojnë në mënyrë të këndshme.

 

Mos e lër duhanin të të prishë jetën

Edhe pse shumë veta përdorin duhan ose cigare elektrike, disa e kanë lënë dhe të tjerë po bëjnë çmos ta heqin këtë ves. Pse? A është vërtet kaq i dëmshëm duhani?

Videolojërat: A po fiton vërtet?

Videolojërat mund të jenë zbavitje e lezetshme, por ato kanë edhe rreziqe. Si t’i shmangësh kurthet e tyre dhe të fitosh vërtet?

Si ta largosh trishtimin?

Ç’mund të bësh nëse të ka mbytur trishtimi?

Ç’duhet të dish për sportet

Sportet na mësojnë aftësi jetësore, si bashkëpunimi dhe komunikimi. Megjithatë, a duhet të jenë sportet një nga gjërat më kryesore në jetën tënde?

Mendo përtej pijes

Shumë veta, nën ndikimin e alkoolit, thonë dhe bëjnë gjëra për të cilat pendohen. Si ta mbrosh veten nga telashet dhe rreziqet e abuzimit me alkoolin?

Si të flas me prindërit?

Si mund të komunikosh me prindërit kur nuk të vjen të flasësh?

Kush e ka kontrollin—Ti apo pajisja elektronike?

Jeton në një botë online, por teknologjia s’ka pse të të kontrollojë. Si ta kuptosh nëse je i varur ndaj pajisjes elektronike? Nëse problemi ekziston, si ta marrësh sërish kontrollin?

Si të fitoj më shumë liri?

Ti mendon se ka ardhur koha të të trajtojnë më shumë si të rritur, por prindërit nuk janë dakord. Ç’hapa mund të bësh që të fitosh besimin e tyre?

Si t’u jap fund thashethemeve?

Kurdo që thashethemet e dëmshme hyjnë tinëz në bisedat e tua, vepro!

Dashuri apo fiksim?

Shih çfarë është fiksimi dhe dashuria e vërtetë.

Rezistoji presionit të moshatarëve

Katër hapa të thjeshtë do të të ndihmojnë të gjesh forcën për të vendosur vetë.

Rrjetet sociale: Tregohu i zgjuar

Kënaqu dhe ruaj sigurinë kur kontakton me miqtë online.

Kush është një mik i vërtetë?

Miq sa për emër gjenden kollaj, por si të gjesh një mik të vërtetë?

Mund t’i bësh ballë bullizmit pa grushta

Mëso pse disa bëjnë si «të fortë» dhe si t’i bësh ballë këtij problemi.