Kalo te përmbajtja

Dëshmitarët e Jehovait

Zgjidh gjuhën shqip

Evolucion apo krijim?

Të pathënat e krijimit

A bie ndesh tregimi biblik i krijimit me faktet shkencore?

Si filloi jeta?

Në të vërtetë, shumë njerëz të arsimuar, madje edhe disa shkencëtarë, e vënë në pikëpyetje teorinë e evolucionit.

Dilema e një nxënësi

Shpesh nxënësit të cilëve u është mësuar krijimi përballen me një zgjedhje të vështirë.

Çfarë thotë Bibla për krijimin?

Bibla flet për gjashtë ‘ditë’ krijimi gjatë të cilave Perëndia krijoi jetën. A bëhet fjalë për ditë 24-orëshe?

Të rinjtë flasin për besimin te Zoti

Në këtë video 3-minutëshe disa adoleshentë shpjegojnë pse janë të bindur që ka një Krijues.

Mrekullitë e krijimit zbulojnë lavdinë e Perëndisë

Sa vëmendje i kushtoni çdo ditë krijimit të Perëndisë? Gjërat që ka bërë ai, flasin për mençurinë e tij të pakufishme dhe për dashurinë e thellë që ndien për ne.

Planeti i jetës

Në Tokë nuk do të kishte kurrë jetë po të mos ishte për një seri «rastësish» shumë fatlume. A ishin ato fryt i rastësisë së verbër apo i një projekti inteligjent?

Elementi çudibërës

Nuk ka element kimik më të domosdoshëm për jetën se ai. Cili është dhe pse është kaq i rëndësishëm?

Qelizat—Biblioteka të gjalla!

Ç’mund t’i ketë shtyrë disa shkencëtarë të respektuar të heqin dorë nga bindjet e tyre për evolucionin?

Krijim apo evolucion?—Pjesa 1: Pse të besoj se Perëndia ekziston?

A do të doje t’ia shpjegoje të tjerëve me bindje të plotë se përse beson te Perëndia? Ja disa sugjerime se si mund t’i përgjigjesh dikujt që vë në pikëpyetje besimin tënd.

Krijim apo evolucion?​—Pjesa 2: Pse nuk duhet t’i besoj verbërisht evolucionit?

Dy fakte themelore tregojnë pse nuk duhet t’i besoj verbërisht.

Krijim apo evolucion?​—Pjesa 3: Pse të besoj te krijimi?

Nëse beson te krijimi nuk do të thotë që je kundër shkencës.

A duhet të besoj tek evolucioni?

Cili shpjegim është më i logjikshëm?

Çfarë thotë Bibla për evolucionin?

A bie ndesh me shkencën historia e krijimit në Bibël?

Çfarë thotë Bibla për dinozaurët?

A është në përputhje me shkencën?