Kalo te përmbajtja

Dëshmitarët e Jehovait

Zgjidh gjuhën shqip

A e shkroi Moisiu Biblën?

A e shkroi Moisiu Biblën?

Përgjigjja e Biblës

Perëndia përdori Moisiun për të shkruar pesë librat e parë të Biblës: Zanafillën, Daljen, Levitikun, Numrat dhe Ligjin e përtërirë. Gjithashtu, ka mundësi të ketë shkruar librin e Jobit dhe Psalmin 90. Por, Moisiu ishte vetëm një nga rreth 40 burrat që Perëndia i përdori për të shkruar Biblën.