Kalo te përmbajtja

Dëshmitarët e Jehovait

Zgjidh gjuhën shqip

Qiejt e padukshëm

Qielli

Çfarë është qielli sipas Biblës?

Kjo fjalë ka tri kuptime kryesore në Bibël.

Kush shkon në qiell?

Ekziston një ide e gabuar shumë e përhapur se të gjithë njerëzit e mirë do të shkojnë në qiell. Çfarë mëson vërtet Bibla?

Çfarë është Jerusalemi i ri?

Si ndikon te ti ky qytet unik?

A jeton Perëndia në një vend specifik?

Çfarë thotë Bibla për vendin ku jeton Perëndia? A është Jezui në të njëjtin vend?

Engjëj

Cilët ose çfarë janë engjëjt?

Sa engjëj ka? A kanë emër dhe personalitet?

Kush është kryeengjëlli Mikael?

Ai njihet edhe me një emër tjetër, të cilin mund ta kesh dëgjuar më shpesh.

Djalli dhe demonët

A ekziston vërtet Djalli?

A është Djalli thjesht koncepti i ligësisë brenda njerëzve apo ekziston vërtet?

A e krijoi Perëndia Djallin?

Nga erdhi Satanai? Mëso pse Jezui tha se Djalli «nuk qëndroi i vendosur në të vërtetën».

Ku jeton Djalli?

Bibla thotë se Djalli u hodh poshtë nga qielli. Ku është tani Satanai?

A mund t’i mbajë Djalli njerëzit nën kontroll?

Si ndikon Djalli te njerëzit dhe si t’i shmangësh kurthet e tij?

A është Djalli shkaku i të gjitha vuajtjeve?

Bibla tregon burimin e vuajtjeve njerëzore.

A ekzistojnë vërtet demonët?

Çfarë janë demonët? Nga vijnë ata?

Cilët ishin nefilimët?

Në Bibël quhen «të fuqishmit e kohëve të lashta, burra me famë». Çfarë dimë për ta?