Kalo te përmbajtja

Dëshmitarët e Jehovait

Zgjidh gjuhën shqip

Jezui

Kush është Jezui?

A ishte Jezui vetëm një njeri i mirë?

Pse Jezui i Nazaretit ishte njeriu më me ndikim që ka jetuar ndonjëherë në tokë?

A është Jezui Perëndia i Plotfuqishëm?

Çfarë tha Jezui për pozitën e tij në krahasim me Perëndinë?

Pse Jezui quhet Biri i Perëndisë?

Në qoftë se Perëndia nuk është Atë për Jezuin njësoj siç riprodhohen njerëzit, në ç’kuptim Jezui është Biri i Perëndisë?

Kush është antikrishti?

A do të vijë apo tashmë ka ardhur?

Kush ose çfarë është Fjala e Perëndisë?

Siç përdoret në Bibël, «fjala» ka më tepër se një kuptim.

Kush është kryeengjëlli Mikael?

Ai njihet edhe me një emër tjetër, të cilin mund ta kesh dëgjuar më shpesh.

Jeta e Jezuit në tokë

Kur lindi Jezui?

Zbulo pse Krishtlindjet i festojnë më 25 dhjetor.

Çfarë thotë Bibla për virgjëreshën Mari?

Disa besojnë se lindja e Jezuit ishte Ngjizja Pa Mëkat. A e mbështet Bibla këtë mësim?

A besojnë studiuesit se Jezui ka ekzistuar?

Mëso nëse ata besojnë se Jezui ishte person real?

A janë të sakta tregimet e Biblës për jetën e Jezuit?

Shqyrto disa fakte për tregimet e ungjijve dhe për dorëshkrimet më të vjetra që njihen.

Ç’pamje kishte Jezui?

Bibla na jep një ide të përgjithshme për paraqitjen e tij.

A ishte i martuar Jezui? A kishte vëllezër e motra?

Meqenëse Bibla nuk thotë gjë për statusin martesor të Jezuit, si mund ta dimë nëse ishte apo jo i martuar?

Kur u shkruan tregimet për Jezuin?

Sa kohë kaloi nga vdekja e Jezuit deri kur u shkruan ungjijtë?

Vdekja dhe ringjallja e Jezuit

Pse vdiq Jezui?

Shumë njerëz e dinë se Jezui vdiq që ne të kemi jetë. Por, si nxjerrim tamam dobi nga vdekja e tij?

A vdiq në kryq Jezui?

Shumë veta mendojnë se kryqi është simbol i krishterimit. A duhet ta përdorim në adhurim?

A është Qefini i Torinos pëlhura me të cilën u varros Jezui?

Tri fakte të rëndësishme sigurojnë përgjigjen.

Pasi Jezui u ringjall, kishte trup prej mishi apo prej fryme?

Bibla thotë se Jezui ‘u ngjall në frymë’. Atëherë, si mundën dishepujt ta shihnin dhe ta preknin pasi u ngrit?

Roli i Jezuit në qëllimin e Perëndisë

Jezui shpëton​—Si?

Pse kemi nevojë që Jezui të ndërmjetësojë për ne? A mjafton vetëm të besojmë te Jezui që të shpëtojmë?

Pse të lutemi në emër të Jezuit?

Shiko si lutjet në emër të Jezuit nderojnë Perëndinë dhe si tregojnë respekt për Jezuin.

Çfarë është ardhja e Krishtit?

A do të jetë i dukshëm kthimi i tij?