Kalo te përmbajtja

Dëshmitarët e Jehovait

Zgjidh gjuhën shqip

Jetesa dhe morali

Martesa dhe familja

A mund të më ndihmojë Bibla të kem familje të lumtur?

Këshillat e mençura nga Bibla tashmë kanë ndihmuar miliona burra e gra të kenë lumturi në shtëpi.

A është e gabuar të bashkëjetosh para martese?

Zbulo çfarë thotë Bibla për dashurinë, seksin dhe bashkëjetesën.

A thotë gjë Bibla për martesat e të njëjtit seks?

Nismëtari i martesës duhet ta dijë më mirë se kushdo si të bëhet e qëndrueshme dhe e lumtur një lidhje.

A e lejon Bibla divorcin?

Mëso çfarë lejon dhe çfarë urren Perëndia.

A është e pranueshme poligamia?

A erdhi nga Perëndia kjo ide? Ja çfarë thotë Bibla për poligaminë.

Çfarë thotë Bibla për martesat mes racave të ndryshme?

Shqyrto disa parime biblike për barazinë raciale dhe martesat mes racave të ndryshme.

Çfarë do të thotë ‘të nderosh atin dhe nënën tënde’?

Mund të habitesh kur të kuptosh se çfarë nuk do të thotë ky urdhërim.

Seksi

Çfarë thotë Bibla për homoseksualizmin?

Cila është pikëpamja e Perëndisë për aktet homoseksuale? A mund t’i pëlqejë Perëndisë dikush që ka dëshira seksuale ndaj të njëjtit seks?

Çfarë thotë Bibla për pornografinë dhe kiberseksin?

Zbavitja me përmbajtje seksuale është shumë e përhapur. A do të thotë kjo se është e pranueshme?

A e ndalon Bibla kënaqësinë seksuale?

A është mëkat të të sjellë kënaqësi seksi?

A është kontrolli i lindjeve për të krishterët?

Kur bëhet fjalë për kontrollin e lindjeve, a ka ligje morale që duhen ndjekur?

Si të mbrohem nga ngacmimet seksuale?

Shtatë sugjerime praktike të bazuara në mençurinë e Biblës mund të të ndihmojnë të përballosh ngacmimet seksuale.

Si t’i mësojnë prindërit fëmijët për seksin?

Bibla ka shumë parime të dobishme që do të ndihmojnë si të flasësh me fëmijët për seksin dhe për t’i mbrojtur nga grabitqarët seksualë.

Zgjedhje

A mund të pranojë një i krishterë trajtim mjekësor?

A ka rëndësi për Perëndinë se ç’trajtime mjekësore zgjedhim?

Çfarë thotë Bibla për transfuzionet e gjakut?

Sipas Biblës, Perëndia ka urdhëruar ‘të rrimë larg nga gjaku’. Si zbatohet kjo sot?

Çfarë thotë Bibla për abortin?

Kur fillon jeta e njeriut? A do të falë Perëndia dikë që ka kryer abort?

Çfarë thotë Bibla për tatuazhet?

A të pëlqejnë tatuazhet? Cilat janë disa parime të Biblës që duhet të shqyrtosh?

Çfarë thotë Bibla për makijazhin dhe bizhuteritë?

Sipas Shkrimeve, a është e gabuar të mbash veten?

Çfarë thotë Bibla për alkoolin? A është mëkat të pish?

Bibla përmend disa dobi të verës ose të pijeve të tjera alkoolike.

A është mëkat të pish duhan?

Nga ta dimë përgjigjen e kësaj pyetjeje, nëse Bibla nuk e përmend pirjen e duhanit?

Lojërat e fatit​—A janë mëkat?

Meqë Bibla nuk flet me hollësi për lojërat e fatit, nga ta dimë çfarë mendon Zoti për to?

Çfarë thotë Bibla për vullnetin e lirë? A i ka Perëndia në dorë gjërat?

Shumë veta besojnë se jeta e tyre është në dorë të fatit. A ndikohet suksesi në jetë nga zgjedhjet që bëjmë?

Çfarë thotë Bibla për dhurimin?

Cila lloj dhënieje i pëlqen Perëndisë?